Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β.ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές ανάδειξης αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Να απέχουν μαζικά από τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών που θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 Νοέμβρη καλεί τους εκπαιδευτικούς η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Καλεί επίσης τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ, να ζητήσουν να αποσυρθεί η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, να μην καταθέσουν υποψηφιότητες στο Υπουργείο και να καλέσουν σε αποχή όπως το 2020, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ως ‘’απαράδεκτη ”την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που καθορίζει την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Νίκη Κεραμέως επιχειρούν, μέσω των ηλεκτρονικών εκλογών, χωρίς καν το πρόσχημα της πανδημίας, να καθιερώσουν μια πλήρως διαβλητή διαδικασία εκλογής με στόχο την γενίκευσή τους στα σωματεία” δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της Β.ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Κώστας Πατσίκας καλώντας το Υπουργείο να αποσύρει την απόφαση και να προχωρήσει άμεσα σε δια ζώσης εκλογές.

“Οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από τη διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού σύμφωνα με τις πρωτοφανείς διατάξεις της εγκυκλίου, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν”, εξηγεί η Β ΕΛΜΕ.

Η Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου υπενθυμίζει ότι πρωτοστάτησε μαζί με δεκάδες Συλλόγους και ΕΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα όπως το 2020 που στάλθηκε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση (95% αποχή από τις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές, 90% απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση», ακύρωση των καμερών στη τάξη) ότι ‘’δεν θα επιτρέψουν να διαλύσουν τα σωματεία ’’

Να σημειωθεί ότι συνολικά 37 ΕΛΜΕ απέχουν από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More