Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κυνουρία: Διαμαρτυρία του Πήγασου Θυρέας για την Διαιτησία

Την  διαμαρτυρία του κατά του διαιτητή Κουτσοδήμου για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΚ στο Ξυλόκαστρο εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πήγασος Θυρέας.

Η Ανακοίνωση αναλυτικά:

«Μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών της ΕΣΚΑΚ ως Διοίκηση, σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου, τους αθλητές, του προπονητές και τους φιλάθλους μας, αναγκαζόμαστε να προβούμε σε δημόσια ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, το Σάββατο (09-12-2023) το απόγευμα, η ομάδα μας φιλοξενήθηκε υποδειγματικά από την ομάδα του Α.Ο. Ξυλοκάστρου στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου και με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους ανθρώπους του Συλλόγου.

Όμως, η διαμαρτυρία μας αφορά συγκεκριμένη διαιτητική απόφαση, που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του πρώτου διαιτητή του αγώνα του κ. Κουτσοδήμου.

Στο τέλος του αγώνα και δευτερόλεπτα πριν την λήξη του, με το σκορ 59-57 υπέρ του Ξυλοκάστρου η ομάδα μας εκδήλωσε επίθεση και πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης ο αθλητής μας με το νο.6 κατάφερε και σκόραρε καλάθι δύο πόντων, όμως ο διαιτητής αδικαιολόγητά ακύρωσε το καλάθι με το αιτιολογικό ότι είχε λήξει ο χρόνος.Τότε, του ζητήθηκε να συμβουλευτεί την γραμματεία ή την δεύτερη διαιτητή, η οποία είχε δείξει νωρίτερα ότι το καλάθι ήταν εμπρόθεσμο ή ακόμα και να δει βίντεο, με την τελευταία φάση. Αντιθέτως αυτός με μια ακραία και αυταρχική συμπεριφορά, φωνάζοντας δεν δεχόταν να συμβουλευτεί κανέναν. Αφού δεν δεχόταν τα παραπάνω του εκφράσαμε άμεσα την πρόθεση μας να υποβάλλουμε ένσταση, αλλά αυτός συνεχίζοντας να φωνάζει στη διαιτητή και στους ανθρώπους της γραμματείας, μπήκαν στα αποδυτήρια και δεν επέτρεπε να πλησιάσουμε.

Στην προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε ώστε να κλειστεί το φύλλο αγώνα, ο κ. Κουτσοδήμος συνέχιζε την ακραία συμπεριφορά του, ουρλιάζοντας προς τους πάντες, πολλές φορές εκφράστηκε υποτιμητικά σε βάρος του συλλόγου μας, προσβάλλοντας με φράσεις οι οποίες δεν συνάδουν με την διαιτητική αρχή. Μάλιστα φώναζε και στην δεύτερη διαιτητή, η οποία τυγχάνει και σύζυγό του, συνεχίζοντας την εγωιστική και απόλυτα μη δημοκρατική συμπεριφορά του, η οποία ξεφεύγει κατά πολύ από το καλώς εννοούμενο μπάσκετ.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Κουτσοδήμος να μην μας αφήσει να ασκήσουμε κανένα έννομο δικαίωμά μας επικαλούμενος ότι πέρασε ο χρόνος που είχαμε περιθώριο για να κάνουμε ένσταση, ενώ ο ίδιος με την συμπεριφορά του μας απέτρεψε από αυτό, παρόλο που του εκφράσαμε άμεσα και εγκαίρως την πρόθεσή μας να κάνουμε ένσταση.

Δυστυχώς, αυτές οι συμπεριφορές, μας ωθούν στην διαμαρτυρία και σίγουρα θα προβούμε σε κάθε προβλεπόμενες περαιτέρω ενέργειες. Δημοσιεύεται και βρίσκεται στην διάθεση οποιουδήποτε το βιντεοληπτικό απόσπασμα της τελευταίας επίμαχης φάσης.

Η ομάδα μας, αναμένοντας τις Αρμόδιες Αρχές να διενεργήσουν τα προβλεπόμενα από τον κανονισμούς, τους οποίους ο κ. Κουτσοδήμος κατέλυσε, θα συνεχίσει πάντα με ήθος και αγωνιστική αξιοπρέπεια χωρίς να ανέχεται πλέον προσβλητικές συμπεριφορές και αδικίες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More