Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β.Κόκκαλης: “Στον αέρα” οι ογκολογικές εργαστηριακές εξετάσεις των ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

«Στον αέρα» βρίσκονται οι εργαστηριακές εξετάσεις ογκολογικών, νεφροπαθών και ηπατοπαθών ασθενών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, τονίζει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου (larissapress.gr) σύμφωνα με το οποίο «κυριολεκτικά «στον αέρα» βρίσκονται οι εργαστηριακές εξετάσεις ογκολογικών (κυρίως) ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς εδώ και τουλάχιστον 10 μέρες καταγράφεται πρόβλημα στη διενέργειά τους, λόγω έλλειψης αναλώσιμων» και ότι «ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί σχετικά η διοίκηση του νοσοκομείου μέχρι ώρας δεν υπήρξε απάντηση.»

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «βασικές εργαστηριακές εξετάσεις που αφορούν σε κρεατινίνη και τρανσαμινάσες, απαραίτητες για τη χορήγηση αγωγής σε ογκολογικούς κυρίως ασθενείς, αλλά και νεφροπαθείς και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το ήπαρ δε διενεργούνται.»

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της πρόεδρου του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ – Ειδικευόμενων ΠΓΝΛ και διευθύντρια ΤΕΠ του νοσοκομείου, κας Γεωργίας Παπαδάμου που φιλοξενούνται στο δημοσίευμα «Όντως το πρόβλημα είναι υπαρκτό» και επισημαίνεται «πως οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κανονικά στο μηχάνημα των Επειγόντων Περιστατικών, ωστόσο, για ευνόητους λόγους, αυτό δε μπορεί να σηκώσει το βάρος ολόκληρου του νοσοκομείου».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More