Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γάζα: Αίσιο τέλος στο πολύωρο «θρίλερ» με τους ομήρους – Συγκινητικές εικόνες επανένωσης οικογενειών

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ -κατά τη δεύτερη ημέρα κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα– με την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων

Δέκα τρεις ισραηλινοί όμηροι και 4 Ταϊλανδοί αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ του Σαββάτου από την Χαμάς και βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ.

Στον αντίποδα, 39 Παλαιστίνιοι -γυναίκες και νέοι κάτω των 19 ετών- αφέθηκαν ελεύθεροι από ισραηλινές φυλακές.

Την ίδια ώρα, στο Τελ Αβίβ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, με τον κόσμο να ζητά την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ενώ στην Ιερουσαλήμ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Μπένιαμιν Νετανιάχου ζητώντας την παραίτησή του. 

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που η 9χρονη Έμιλι Χαντ αγκαλιάζει τον πατέρα της. Υπενθυμίζεται ότι το 9χρονο κορίτσι από το κιμπούτς Μπέρι, που θεωρείτο νεκρή μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που απελευθερώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Σε μια άλλη περίπτωση, τραυματισμένη μεταφέρθηκε η 21ετών Μάγια Ρεγκέβ. Ήταν από τους πρώτους ομήρους του φεστιβάλ Σούπερ Νόβα και αφήνεται ελεύθερη. Την είχαν απαγάγει μαζί με τον αδερφό της, εκείνος ακόμη δεν έχει απελευθερωθεί. Θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για το τραύμα στο πόδι. 

Ελεύθεροι είναι και αρκετοί νέοι κάτω των 19 ετών. Στη Δυτική όχθη στήθηκε γιορτή για την απελευθέρωσή τους. Κάποιοι κρατούν σημαίες της Χαμάς και δηλώνουν πιστοί όπως λένε στην αντίσταση.

Επιμέλεια – ΕΡΤ: Ζέτα Κονταξή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More