Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι για την διάρκεια αεροδιακομιδής από την Κάρπαθο- Η ανάρτηση του Υπ. Υγείας

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν γιατροί του ΕΚΑΒ που διέσωσαν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες μία έγκυο γυναίκα από την Κάρπαθο και το παιδί που κυοφορούσε. Το χρονικό της διάσωσης καθώς και το ότι το μικρό παιδί γεννήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο καθ΄οδόν για το νοσοκομείο κατέγραψε σε ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης .

Το βράδυ του Σαββάτου όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ απογειώθηκαν για την Κάρπαθο προκειμένου να μεταφέρουν στο Νοσοκομείο της Ρόδου ή του Ηρακλείου μία ετοιμόγεννη γυναίκα. Λόγω της κακοκαιρίας το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο «Ελ. Βενιζέλος».

Στην συνέχεια ο υπουργός αναφέρει: “Η επίτοκος σταθεροποιείται στο Ιατρείο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και ξεκινάει η διακομιδή της για το Νοσοκομείο… 10 λεπτά προ της άφιξης… μία μικρούλα… δεν μπορούσε να περιμένει άλλο…Ξεκινάει ο τοκετός μέσα στο ασθενοφόρο! Όλα πάνε καλά! Οι διασώστες και οι ιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν αυτό που είναι εκπαιδευμένοι! 2:10 τα ξημερώματα παραδίδουν στα χέρια των ιατρών του Γ.Ν. Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» ένα υγιέστατο κοριτσάκι! Συγχαρητήρια σε όλες και όλους, που για μία ακόμη φορά και κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες προασπίστηκαν το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας!”

…η προστασία της ανθρώπινης αποτελεί τη βάση του αξιακού κώδικα των ιατρών και των διασωστών του ΕΚΑΒ… ανεξαρτήτως καιρού και συνθηκών…
Χθες το βράδυ οι ιπτάμενοι διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, απογειώνονται για Κάρπαθο σχετικά με…

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) January 7, 2024

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More