Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαλλία: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 54 τόνων στη Γάζα  

Γαλλικά αεροπλάνα με 54 τόνους βοήθειας για τη Γάζα έφτασαν στην Αίγυπτο αυτό το Σαββατοκύριακο και η Γαλλία διαθέτει επιπλέον τρία στρατιωτικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα έτοιμα να ανταποκριθούν στην εξέλιξη της κατάστασης, δήλωσαν την Κυριακή ανώτεροι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ανακοινώσεις έγιναν καθώς η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά ζήτησε «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία» κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Ντόχα και προειδοποίησε κατά της επέκτασης της σύγκρουσης στην περιοχή.

Το Ισραήλ έχει απορρίψει επανειλημμένες διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Η γαλλική βοήθεια παραδόθηκε στο τέλος της εβδομάδας από δύο αεροσκάφη Airbus A400M, τα οποία είναι μερικώς θωρακισμένα, ανέφερε ο γαλλικός στρατός στο X.

Ο υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu ανέφερε αργότερα την άφιξη ενός τρίτου αεροπλάνου βοήθειας A400M.
«Αυτή η ανθρωπιστική μεταφορά, η οποία προορίζεται για τον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, περιέχει φάρμακα, επισιτιστική βοήθεια, γεννήτριες», είπε ο κυβερνήτης ενός από τα αεροπλάνα, το πρωί του Σαββάτου, πριν από την απογείωση.
Ένα γαλλικό ελικοπτεροφόρο, Tonnerre, το οποίο διαθέτει εγκαταστάσεις ιατρικής βοήθειας, και δύο στρατιωτικά πλοία βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενημέρωσε επίσης ο γαλλικός στρατός μέσω ιστότοπου X. Αποτελούν μέρος ενός «ισχυρού και ευέλικτου μηχανισμού που είναι σε θέση να ενσωματώσει τις εξελίξεις της κατάστασης από την περιοχή», πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Την Πέμπτη, ο υπουργός Lecornu ανακοίνωσε ότι θα σταλεί ένα δεύτερο μεταγωγικό ελικοπτέρων, το Dixmude.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More