Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαλλία: Πενταμερής συνάντηση για την πολιτική κρίση στο Λίβανο την ερχόμενη Δευτέρα

Πενταμερής συνάντηση αφιερωμένη στον Λίβανο τη Δευτέρα 6/2/, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Αιγύπτου, θα φιλοξενήσει το Παρίσι, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σκοπός της πενταμερούς συνάντησης είναι η ενθάρρυνση των πολιτικών του Λιβάνου να βρουν διέξοδο στην πολιτική κρίση της χώρα τους.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Catherine Colonna, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος στη Σαουδική Αραβία, εξέφρασε τη «σοβαρή ανησυχία της για την πολιτική παρεμπόδιση του ορίζοντα στον Λίβανο», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Anne-Claire Legendre κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόσθεσε ότι η Γαλλία συζήτησε με τους Σαουδάραβες και τους υπόλοιπους εταίρους της στην περιοχή τρόπους «να ενθαρρύνει την πολιτική τάξη του Λιβάνου να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρει διέξοδο στην κρίση».

Εξήγησε μάλιστα ότι , «αυτή η προσέγγιση θα αποτελέσει το αντικείμενο μιας επόμενης συνάντησης τη Δευτέρα με τις διοικήσεις της Γαλλίας, της Αμερικής, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Αιγύπτου για να συνεχιστεί ο συντονισμός με τους εταίρους μας και να βρούμε τρόπους να προχωρήσουμε».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More