Γαστρονομικός προορισμός η Κερκίνη λόγω του βουβαλίσιου κρέατος
Σε γαστρονομικό προορισμό έχει εξελιχθεί η Κερκίνη, λόγω της εκτροφής βουβαλιών, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες – παραγωγοί να έχουν αυξήσει το ζωϊκό τους κεφάλαιο και την παραγωγή προϊόντων.
Ο Βασίλης Αναστασιάδης συνάντησε τον Ζέλιο Μπόρα, ιδιοκτήτη εταιρείας παραγωγής-επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος και διαπίστωσε τις προοπτικές που δημιουργούνται για την τοπική οικονομία με την εκτροφή βουβαλιών.
Η ζήτηση είναι μεγάλη, καθώς το βουβαλίσιο κρέας είναι το πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη και έχει το λιγότερο λίπος, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα, εξηγεί ο κ. Μπόρας. Το κοινό ενημερώνεται πλέον και ζητά προϊόντα που περιλαμβάνουν πολλές κατηγορίες. Με αυτό το σκεπτικό παράλληλα με την εκτροφή δημιουργήθηκε και μια μονάδα τυποποίησης των προϊόντων που διατίθενται στους καταναλωτές.
Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας σε όλα τα προϊόντα, με την οποία παρακολουθείται κάθε ζώο, καταγράφεται το ιστορικό κάθε προϊόντος, όπως: παραγωγός, ημερομηνία σφαγής και επεξεργασίας, βάρος και παρτίδα, σε κάθε φάση της παραγωγής.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More