Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαύδος: Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας παραθεριστών – Κάνουν λόγο για στοχοποίηση από τη Δημοτική αρχή(ηχητικό)  

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των παραθεριστ(ρι)ών της Γαύδου στην επαναλαμβανόμενη, όπως υποστηρίζουν, στοχοποίησή τους από την Δήμαρχο του νησιού Λίλιαν Στεφανάκη.

 Η Πρωτοβουλία Παραθεριστ(ρι)ών Γαύδου έκανε παρέμβαση, αναρτώντας πανό, στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου στο θέατρο του Σαρακήνικου, παρουσία της δημάρχου.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, «η δράση αυτή καταχειροκροτήθηκε από το κοινό».

Όπως αναφέρουν:

«Παρασιτικά στοιχεία, επιδειξίες, εισβολείς, γκέτο, είναι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί η δήμαρχος για να περιγράψει τους «πιστούς» παραθεριστές της Γαύδου, οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν γυμνισμό στις παραλίες του νησιού.

Με φόντο την σύλληψη 32χρονου Αμερικανού, την περασμένη Πέμπτη, που αυνανιζόταν μπροστά σε λουόμενους σε παραλία του νησιού, στα λόγια και τις δράσεις του δημάρχου, η Πρωτοβουλία Παραθεριστ(ρι)ών Γαύδου βλέπει μια προσπάθεια «για να συνδεθεί ο γυμνισμός με τη σεξουαλική και έμφυλη βία και τις παραβιαστικές συμπεριφορές. Δυστυχώς, η πραγματικότητα της κουλτούρας του βιασμού και μισογυνισμού δεν ξεχωρίζει τα σώματα σε γυμνά και ντυμένα (είτε μιλάμε για θύτες είτε για επιζώσες/ντες)»

«Η δήμαρχος τσουβαλιάζει ανθρώπους και γενικεύει, ακριβώς για να κάνει εύκολη την προπαγάνδα και την λασπολογία της εναντίον αυτών που μόνη της αποφάσισε πως είναι εχθροί της», επισημαίνει η πρωτοβουλία, αφού ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει κοινότητα των γυμνιστών. Υπάρχουν οι άνθρωποι που έρχονται πολλά χρόνια στο νησί, το αγαπούν και δε θέλουν να το δουν να καταστρέφεται. Πολλά από αυτά τα άτομα δεν κάνουν γυμνισμό».

Εξηγούν, ταυτόχρονα, πως παραθεριστές και ντόπιοι «δουλεύουν» μαζί για να απομακρύνουν τυχόν παραβιαστικές συμπεριφορές. «Οι άνθρωποι και οι παραθεριστ(ρι)ες της Γαύδου όχι μόνο δεν υποθάλπτουν παραβιαστικές συμπεριφορές, αλλά αντιθέτως έχουν γρήγορα αντανακλαστικά και τις απομονώνουν. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, μετά τις παρεμβάσεις ντόπιων και παραθεριστών, οι παραβιαστές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το νησί», υπογραμμίζει η πρωτοβουλία.

«Στη Γαύδο συνυπάρχουμε και σεβόμαστε, είτε είμαστε με μαγιό είτε χωρίς», σχολιάζουν οι παραθεριστές.

«Συνυπάρχουμε, σεβόμαστε, αγωνιζόμαστε»

Η Πρωτοβουλία Παραθεριστ(ρι)ών έχει αναπτύξει έντονη δράση, προκειμένου να αποδείξει στην δήμαρχο του νησιού ότι στην Γαύδο «συνυπάρχουμε, σεβόμαστε, αγωνιζόμαστε», στέλνοντας «μήνυμα ενότητας και ελευθερίας» με μαγιό ή χωρίς.

Καθαρισμός παραλίας

Η πρωτοβουλία, μάλιστα, προχώρησε και στον εθελοντικό καθαρισμό παραλίας του νησιού. «Όσο ο Δήμος Γαύδου δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου αλλά επιδιώκει τη μεταβολή του κοινωνικού και οικονομικού στάτους των παραθεριστ(ρι)ών, εμείς αυτο-οργανωνόμαστε και δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη μας για τη Γαύδο», έγραψε η πρωτοβουλία.

«Η Γαύδος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πολύ πριν και πολύ μετά από εμάς και οποιαδήποτε Δήμαρχο. Δε θα αφήσουμε τα κοντόφθαλμα “οράματα” και τα ιδιοτελή οφέλη να καταστρέψουν το νησί. Δεν μπορεί η βραχυπρόθεσμη αδηφαγία κάποιων και η αδυναμία κατανόησης του πόσο μικροί είμαστε μπροστά στη μαγεία και την ιστορία του νησιού, να μην επιτρέψουν στους επόμενους που θα έρθουν μετά από εμάς να αγαπήσουν τη Γαύδο όσο κι εμείς», ξεκαθάρισαν οι παραθεριστές.

Το μέλος της Πρωτοβουλίας, Αγησίλαος Κουλούρης, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων. Ακούστε τη συζήτηση:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More