Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ενισχύει τις εξαγωγές όπλων

Tο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε την Τρίτη(4/7), ότι το πρώτο εξάμηνο του 2023 αυξήθηκαν οι εγκρίσεις για γερμανικές εξαγωγές όπλων κατά ένα τέταρτο με τη μεγαλύτερη παρτίδα να προορίζεται για το Κίεβο.

Καθώς οι σύμμαχοι αυξάνουν τη στρατιωτική βοήθεια για να ενισχύσουν την αντεπίθεση της Ουκρανίας, η Γερμανία χορήγησε περίπου 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ σε ατομικές άδειες για εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού μόνο φέτος, γράφει το CNN.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 η συνολική αξία έφτασε τα 4,16 δισ. ευρώ.Πάνω από το ένα τρίτο των γερμανικών εξαγωγών όπλων, αξίας περίπου 1,65 δισ. ευρώ, προσφέρθηκε στην Ουκρανία.

Η Ουγγαρία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής. Συνολικά, έλαβε όπλα αξίας περίπου 68,88 δισ. ευρώ μεταξύ Φεβρουαρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sven Giegold δήλωσε ότι η αξία των εξαγωγών «έδειξε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία στην αυτοάμυνα της ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, η οποία είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο».

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More