Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Μπέρμποκ και Πιστόριους σε Ισραήλ, Ιορδανία και Λίβανο

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, επισκέπτεται το Ισραήλ. Αυτή τη φορά στην περιοδεία της περιλαμβάνεται και την Ιορδανία. Στο επίκεντρο των προσπαθειών είναι να αποτραπεί μία γενικότερη σύρραξη στην περιοχή, αλλά και η απελευθέρωση των ομήρων που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς.

Στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς συνεχίζουν να βρίσκονται όμηροι και γερμανοί υπήκοοι, υπολογίζονται σε «χαμηλό διψήφιο αριθμό», σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Θα κάνουμε τα πάντα για την απελευθέρωση των ομήρων από αυτή τη φρικτή ομηρία», τόνισε και ο γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους που επισκέπτεται το Ισραήλ. «Με αποφασιστικότητα ολόκληρη η γερμανική κυβέρνηση κάνει τα πάντα για την απελευθέρωση των ομήρων, που είναι ύψιστη προτεραιότητα», είπε ο Πιστόριους. Ο υπουργός Άμυνας επισκέπτεται και το Λίβανο όπου υπηρετούν 140 γερμανοί στρατιώτες, μέρος της αποστολής του ΟΗΕ.

Ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε και σήμερα από το βήμα της Γερμανικής Βουλής Μπούντεσταγκ, ότι η Γερμανία είναι στο πλευρό του Ισραήλ προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια. Τόνισε επίσης την ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, οι οποίοι «είναι επίσης θύματα της Χαμάς», όπως είπε χαρακτηριστικά. Προχθές ο Σολτς, ως πρώτος δυτικός ηγέτης, είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Στο Κάιρο με τον αιγύπτιον πρόεδρο Αλ-Σίζι εξετάστηκαν δυνατότητες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του μεθοριακού σταθμού της Ράφα.

Ανταπόκριση – Γερμανία: Γιώργος Παππάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More