Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Ο ανεφοδιασμός σε αυτοκινητόδρομο γίνεται ακριβότερος έως και 70 σεντς

Η αγορά καυσίμων φαίνεται να ηρεμεί. Ωστόσο, οι διαφορές στις τιμές των καυσίμων στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους και κοντά σε αυτούς είναι σημαντικές, σύμφωνα με έρευνα της ADAC – (Γενική Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτων)

Οι οδηγοί που ανεφοδιάζονται σε βενζινάδικα κατά μήκος των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων καθ’ οδόν προς τις καλοκαιρινές τους διακοπές πληρώνουν συχνά σημαντικά περισσότερα. Αυτό προκύπτει από έρευνα της ADAC, η οποία συνέκρινε τις τιμές στα πανδοχεία των αυτοκινητοδρόμων με εκείνες στα πρατήρια πέρα από την πλησιέστερη έξοδο. Οι διαφορές στις τιμές των καυσίμων μπορεί να ξεπερνούν τα 20 ευρώ ανά γέμισμα.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πραγματικής δοκιμής της ADAC σε πρατήρια καυσίμων τον Μάρτιο. Τότε αποδείχθηκε ότι οδηγώντας προς τον αυτοκινητόδρομο μπορεί να εξοικονομήσει κανείς κατά μέσο όρο σχεδόν 42 λεπτά ανά λίτρο βενζίνης E10. Στην περίπτωση του ντίζελ, ήταν σχεδόν 36 λεπτά. Καταγράφηκε μάλιστα διαφορά σχεδόν 70 λεπτών.

«Οι διαφορές στις τιμές που έδειξε η δοκιμή μας τον Μάρτιο ήταν τεράστιες», λέει ο Κρίστιαν Λάμπερερ, ειδικός στον τομέα αγοράς καυσίμων ADAC. Έκτοτε, η αγορά καυσίμων έχει ηρεμήσει, αλλά οι διαφορές τιμών μεταξύ των πρατηρίων καυσίμων εντός και εκτός αυτοκινητοδρόμου εξακολουθούν να είναι μεγάλες. Τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης μας δεν έχουν αλλάξει καθόλου», πρόσθεσε ο Λάμπερερ.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα τρέχοντα στοιχεία για τις τιμές των καυσίμων. Συχνά οι διαφορές στις τιμές είναι 30 έως 40 λεπτά, αλλά μερικές φορές είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες. Σύμφωνα με την ADAC, αξίζει πάντα να ανεφοδιάζεστε εκτός αυτοκινητόδρομου και συνιστάται στους οδηγούς να ελέγχουν τακτικά τις τιμές, π.χ. χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή.

Ο Γκέρχαρντ Χίλεμπραντ, πρόεδρος της ADAC για τις μεταφορές στην Αμερική, επικρίνει έντονα τις μεγάλες διαφορές τιμών. «Αν οι εταιρείες πετρελαιοειδών πωλούν τα καύσιμά τους στον αυτοκινητόδρομο μερικά λεπτά ακριβότερα από ό,τι αλλού, μπορείτε να το καταλάβετε. Ωστόσο, δεν μπορώ να κατανοήσω το μέγεθος αυτών των πρόσθετων χρεώσεων που διαπιστώσαμε στη μελέτη μας», τόνισε. «Αυτό είναι απλά θρασύτατο»!

Πηγή: DW

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More