Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Τέσσερα δισ. ευρώ ετησίως για την επιδότηση βιομηχανικών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας – Αντιτίθεται το υπουργείο Οικονομικών

Η Γερμανία θα διαθέσει τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για την επιδότηση μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία, αλλά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν συμφωνεί με αυτό το σχέδιο.

«Θέλουμε η γερμανική οικονομία να μείνει στο σπίτι και να αποκτήσει μια προοπτική μετασχηματισμού», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, σύμφωνα με το Reuters.

Η κυβέρνηση συζητά το ύψος των επιδοτήσεων για τη βιομηχανία και ο Χάμπεκ είπε ότι θα μπορούσε να είναι στο επίπεδο των έξι λεπτών του ευρώ ανά κιλοβατώρα και να καλύπτει το 80% της ενέργειας που καταναλώνει η εταιρεία.

Η Γερμανία θα διαθέσει συνολικά μεταξύ 25 και 30 δισ. ευρώ για αυτές τις επιδοτήσεις, μέσω του Ταμείου Οικονομικής Σταθεροποίησης (ΕΚΤ), και θα διαρκέσουν έως το 2030.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν συμφωνεί με αυτό το σχέδιο και επικρίθηκε και από τον πρόεδρο του διακεκριμένου οικονομικού ινστιτούτου IFO, Clemens Fues.
Ο Fues πιστεύει ότι το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει επιδοτήσεις για να διατηρήσει την τιμή της ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα για τη βιομηχανία θα αυξήσει μόνο την κατανάλωση, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Πηγή: Politika.rs
Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More