Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γευστική επένδυση η δοκιμή ενός παλαιωμένου κρασιού-Διακεκριμένα τα κρασιά της Νάουσας και της Φλώρινας

Μεγάλη είναι η αξία της παλαίωσης του κρασιού. Η οινοποιός Νάουσας, Γεωργία Φουντή, είπε ότι η πιο διαδεδομένη ποικιλία για την παλαίωσή της είναι το ξινόμαυρο. Συχνά γίνεται για να ενισχυθεί η οινική παράδοση ενός τόπου αλλά και για συναισθηματικούς λόγους, ενώ συνήθως συνοδεύει κάποιο μεγάλο γεγονός, όπως είναι η γέννηση ενός παιδιού ή ένας αρραβώνας. Η πώληση του παλαιομένου κρασιού γίνεται είτε απευθείας από το οινοποιείο είτε από κάβες. “Το κρασί είναι ο χαρακτήρας του παραγωγού που βγαίνει στο προϊόν του”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Φουντή.

Η δ/ντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας “Οινοποιοί Β. Ελλάδας” Αλεξάνδρα Ανθίδου, τόνισε ότι αποτελεί γευστική επένδυση να δοκιμάσει κάποιος ένα κρασί 20 και 30 χρόνων, καθώς δίνει πολύ μεγαλύτερη απόλαυση από ένα φρέσκο, ενώ υπάρχουν παλαιωμένα και ροζέ κρασιά.

Με πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς τα κρασιά από την περιοχή της Φλώρινας τραβούν την προσοχή. Καλλιεργούνται ποικιλίες που ευδοκιμούν στο ψυχρό κλίμα της περιοχής με πολύ καλά γευστικά στοιχεία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More