Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιαχιά Ζαμπράν: Από το Μουντιάλ του Φούτσαλ στο… Κατάρ

 

Ο μέσος της εθνικής Μαρόκο, θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με την πρώτη του να είναι σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου σάλας. 

Τα βλέμματα του κόσμου θα είναι στραμμένα από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Ασυνήθιστες ιστορίες εμφανίζονταν πάντα στα τελικά των Παγκοσμίων Κυπέλλων, οι παίκτες και τα μέλη που θα βρεθούν στο Κατάρ, θα έχουν κάποιες ιστορίες και εκείνοι σε αυτή την έκδοση του θεσμού, να μας αφηγηθούν.

Μία από αυτές είναι η ιστορία του Γιαχιά Ζαμπράν, ο οποίος είναι από τους λίγους που έχουν αγωνιστεί σε Μουντιάλ ποδοσφαίρου και στο ποδοσφαίρου σάλας. Ο Μαροκινός μέσος, κλήθηκε στην εθνική για να συμβάλλει στις προσπάθειες που θα καταβάλλουν οι Μαροκινοί.

Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από μικρός στους δρόμους της γειτονιάς του στο Μαρόκο, μέχρι που άρχισαν να εμφανίζονται στη ζωή του σκάουτερ, οι οποίοι αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία να δοκιμαστεί στο Nahdat Settat. Ωστόσο, η ευκαιρία που είχε να δείξει τις ικανότητες του, δεν ήταν σε γήπεδο με 11 παίκτες και δεν ήταν ούτε στο χορτάρι. Οι υπεύθυνοι τον έβαλαν να αγωνιστεί σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου σάλας και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου σάλας του 2012

Το 2012 του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει στο Μουντιάλ της Ταϊλάνδης όταν κλήθηκε από τον προπονητή της μαροκινής ομάδας, Χίχαμ Ντγκούγκ. Εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το πρώτο για την αφρικανική ομάδα και δεν πήγε καλά γιατί τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της, στον οποίο κληρώθηκε μαζί με Ισπανία, Ιράν και Παναμά. Ωστόσο, ο Ζαμπράν ήταν ο πρώτος που σημείωσε γκολ για την ομάδα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε αυτό το άθλημα κόντρα στον Παναμά, γράφοντας ιστορία.

Το 2019 επέστρεψε στη χώρα του για να παίξει στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της Γουιντάντ και οι αποδόσεις του, τον αντάμειψαν με την κλήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Στο ερχόμενο Μουντιάλ θα πάρει “εκδίκηση” γιατί ο μέσος, ο οποίος είναι διεθνής με την ομάδα του από το 2018, όταν έπαιζε στο Σουδάν, έμεινε εκτός από το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 και τώρα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Κατάρ.

Παναγιώτης Παπαδημητρίου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More