Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιορτή Καλαμποκιού στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών

Μια γιορτή που καλά κρατεί επί χρόνια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών. Οι καλλιεργητές της περιοχής συμμετέχουν σε μια εκδήλωση γνωριμίας του κοινού με το προϊόν.

Διοργανωτής της γιορτής είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουριών «Το Μπέλλες», που προβάλει μια ξεχωριστή γεύση με υψηλή διατροφική αξία, η οποία αναδεικνύεται σε δυναμική καλλιέργεια, με χιλιάδες στρέμματα καλαμποκιού στο λεκανοπέδιο των Μουριών.

Οι αγρότες είναι δεμένοι με την παραδοσιακή καλλιέργεια, και γιορτάζουν με τους εκατοντάδες επισκέπτες που προσέρχονται για να γευτούν τους καρπούς της, αλλά και να διασκεδάσουν.

Σκοπός της Γιορτής είναι η προβολή της τοπικής παραγωγής και γευσιγνωσίας και της ιδιαίτερης πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής.

Ο Δήμος Κιλκίς, η Κοινότητα Σ.Σ. Μουριών και ο Σύλλογος καλούν του επισκέπτες στις 21:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μουριών, σε ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται ποπ κορν, καλαμπόκια βραστά και ψημένα.

Οι παραγωγοί καλαμποκιού προσδοκούν φέτος σε καλύτερες τιμές, λόγω της καλής σοδειάς και της  υψηλότερης ζήτησης παγκοσμίως. Οι αποδόσεις ανά στρέμμα του καλαμποκιού, του χρυσού της γης ποικίλουν ανάλογα με την φροντίδα από τον παραγωγό, το μικροκλίμα και τις καιρικές συνθήκες. Και όπως φαίνεται οι συνθήκες στο Κιλκίς είναι ευνοϊκές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More