Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου

Διπλή γιορτή για τη Θεσσαλονίκη που γιορτάζει σήμερα τον πολιούχο της και την 110η Επέτειο της Απελευθέρωσής της, ενώ στις 28 Οκτωβρίου το Έπος του ’40. Ημέρες γιορτής, ημέρες τιμής.
Πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από την Κύπρο έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη για να προσκυνήσουν στον Άγιο Δημήτριο, ενώ τα βλέμματα κλέβουν οι ιστορικές φορεσιές και τα άρματα που φέρουν τα μέλη του συλλόγου φίλων ιστορίας Χαράλαμπος Βιλαέτης 1821 που ταξίδεψαν από την Ηλεία για να παρευρεθούν στους επετειακούς εορτασμούς.
Ρίγη συγκίνησης στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την μπάντα του πολεμικού ναυτικού και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο σύμβολο της Θεσσαλονίκης το Λευκό Πύργο. Άγημα της στρατιωτικής σχολής αποδίδει τιμές ενώ ακολουθούν κανονιοβολισμοί από τη φρεγάτα Σπέτσες που έχει αγκυροβολήσει στον Θερμαϊκό
Τα βλέμματα όλων στρέφονται στον καταγάλανο ουρανό της Θεσσαλονίκης τον οποίο σχίζουν το θρυλικό καταδιωκτικό Σπιτ φαιρ συνοδευόμενο από αεροσκάφος Εφ-16 για να ακολουθήσει μετά η δοκιμαστική πτήση του μεμονωμένου αεροσκάφους F16 Ζευς της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων, δίνοντας μας μια πρόγευση αυτών που θα δούμε και θα… «ακούσουμε» ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ – ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ – ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More