Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γλίτωσε… από την άσπρη βούλα

 

Παρ’ ότι έκαναν ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο και έμειναν πίσω με 2-0, ο ΠΑΣ Γιάννινα απέδρασε από τη Νίκαια, με το 2-2 κόντρα στον Ιωνικό, χάρη σε δύο πέναλτι που μετέφρασε σε γκολ ο Ροντρίγκο Εραμούσπε.

Έναν υπερπολύτιμο βαθμό, που τους απομακρύνει από τις τρεις τελευταίες θέσεις πήραν οι παίκτες του Πασχάλη Στάικου. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, ωστόσο το δεύτερο ήταν… άλλη υπόθεση. Με αυτόν τον τρόπο ο Ιωνικός έμεινε στην τελευταία θέση της κατάταξης με τρεις βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ πλέον είναι 11ος με έξι.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα άνηκε αποκλειστικά στους παίκτες του Δημήτρη Σπανού. Η σημαντικότερη… προειδοποίηση ήρθε στο 22ο λεπτό από τον Αίας Άοσμαν, ο οποίος έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ που πέρασε οριακά άουτ. Ο Σύριος εκτέλεσε ένα κόρνερ τέσσερα λεπτά αργότερα, με τη μπάλα να προσγειώνεται στο δεξί πόδι του Λοβέρα και από εκεί στα δίχτυα χάρη στο φοβερό τελείωμα του Αργεντινού. Στο 31′, ο Άοσμαν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του χάρη σε αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 54′. Ένα λεπτό αργότερα, ο συνήθης ύποπτος, Ροντρίγκο Εραμούσπε, ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1. Μισή ώρα μετά, ο ΠΑΣ κέρδισε νέο πέναλτι, με τον Αργεντινό να αναλαμβάνει εκ νέου την ευθύνη και να ευστοχεί. Οι Γιαννιώτες απώλεσαν τεράστια ευκαιρία για την μεγάλη ανατροπή αλλά ο Μπάλαν αστόχησε από ευνοϊκή θέση στη μικρή περιοχή.

ΓΚΟΛ: 26′ Λοβέρα, 31′ Άοσμαν / 55′ (πεν), 85′ (πεν) Εραμούσπε

Κίτρινες: 84′ Βαλεριάνος / 29′ Εραμούσπε, 43′ Μπιλμπάο

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα, Φαντιγκά, Άοσμαν (80′ Μάσας), Κάνιας, Ελευθεριάδης (59′ Σεμπά), Μάντζης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο (46′ Κιάκος), Ροσέρο, Παμλίδης (75′ Μορέιρα), Εραμούσπε, Ριένστρα (46′ Τζίμας), Μπάλαν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More