Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γνωρίζοντας την Αθήνα αλλιώς-Αρχιτεκτονικοί περίπατοι στη βυζαντινή πόλη

Οι δράσεις περιήγησης στα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα της Αθήνας απολαμβάνουν σημαντική δημοσιότητα και έχουν εντυπωσιακή απήχηση.

Όπως είπε η Αρχαιολόγος – Ιστορικός, Λίλα Πατσιάδου, ” θα κάνουμε καθημερινές διαδρομές και θα ανιχνεύσουμε τη βυζαντινή Αθήνα, ένα μέρος της ιστορίας της πόλης, ένα μωσαϊκό χαμένο που τα κομμάτια του τα έχει σκορπίσει ο χρόνος, προσπαθούμε να ανασυνθέσουμε αυτήν τη χαμένη εικόνα, ενώ εντυπωσιάζει η Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα, όπου ο περιηγητής πατάει σε τρεις διαφορετικές εποχές.”

Με τους συμμετέχοντες γράφουμε την μικροϊστορία της πόλης, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Πατσιάδου.

 Οι ξεναγήσεις και περιηγήσεις στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Μια ιδιαίτερη κατηγορία ξεναγήσεων είναι οι αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις, οι οποίες αφορούν είτε οργανωμένες διαδρομές καταγραφής και αναζήτησης κτηρίων με ιδιαίτερη ιστορική ή αρχιτεκτονική αξία, είτε περιηγήσεις σε χώρους που αντανακλούν την εξέλιξη της πόλης και τις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές σχέσεις του σήμερα.

Απώτερος στόχος είναι να εξοικειωθεί ο κόσμος με την αρχιτεκτονική και να καταλάβει την άξια της μέσα από τις ξεναγήσεις αλλά και η ευαισθητοποίηση γύρω από την αρχιτεκτονική της πόλης που κατοικεί ή επισκέπτεται.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More