Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Γολγοθάς» η κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης λόγω των έργων για το Flyover

Λίγες μέρες μετά την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του εναέριου αυτοκινητόδρομου Flyover στον περιφερειακό και οι δυσμενείς συνέπειες του έργου στην ήδη επιβαρυμένη κίνηση στους οδικούς άξονες της πόλης, γίνεται πλέον το καθημερινό βίωμα των πολιτών.

Η καθολική απαγόρευση της στάθμευσης σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης στην Τσιμισκή, και η έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο, κάνει τους επαγγελματίες του εμπορικού κέντρου της πόλης να ανησυχούν για τις επιπτώσεις των εργασιών του Flyover στον τζίρο των καταστημάτων τους

Την ίδια ώρα, οι εμπορουπάλληλοι βλέπουν να διπλασιάζεται ο χρόνος, που απαιτείται για τη μετακίνηση προς και από την εργασία τους.

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω με την εξέλιξη των εργασιών καθώς μέχρι στιγμής έχει κλείσει μόνο μικρό τμήμα της περιφερειακής στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου ζητά ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Στο μεταξύ συνέντευξη τύπου παραχώρησαν εκπρόσωποι τριάντα φορέων της Θεσσαλονίκης, που υπογράφουν υπόμνημα κατά της κατασκευής του Flyοver, κάνοντας λόγο για σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις με καταστροφή δασικών εκτάσεων εξαιτίας του έργου.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Φρόσω Βαρβάρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More