Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γορτυνία : Ετοιμάζεται το Ψηφιακό – Εικονικό Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας

Μέχρι τα τέλη του 2024, το Ψηφιακό – τρισδιάστατο – Εικονικό Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη, στη Ζάτουνα της Αρκαδίας, θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με δήλωση στην ΕΡΤ Τρίπολης (Ανοιχτή Γραμμή),, του προέδρου του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, Παρασκευά Παρασκευόπουλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, γνωστοποίησε τους στρατηγικούς στόχους της νέας διοίκησης του Μουσείου.

Η ολοκλήρωση του Ψηφιακού – τρισδιάστατου – Εικονικού Μουσείου, στη Ζάτανα. Αυτό, αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του 2024. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες υλοποίησής του.

Σχέδιο για λειτουργία κινητής μονάδας του Μουσείου.

Εδραίωση της αναβάθμισης του υπάρχοντος Μουσείου της Ζάτουνας.

Διοργάνωση 3ου διεθνούς φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη.

Δημιουργία παραρτήματος για παιδιά της περιοχής, όσον αφορά την Χορωδία του Μουσείου.

Λειτουργία παραρτήματος του Μουσείου, στο Ίλιον της Αττικής, σε συνεργασία με τον εκεί Δήμο.

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια απ’ τη μεταπολίτευση και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, το 2024.

Προετοιμασία σχεδιασμού δράσεων για τα 100 χρόνια απ’ τη γέννηση του μεγάλου δημιουργού και αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας Μίκη Θεοδωράκη. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το 2025.

Αύξηση της επισκεψιμότητας στο Μουσείο της Ζάτουνας Γορτυνίας. Ήδη, το 2023, κατά τον Παρασκευά Παρασκευόπουλο, επισκέφτηκαν την εμβληματική Ζάτουνα, 4.5000 άνθρωποι.

Συνεργασία της νέας διοίκησης, με θεσμικούς φορείς σ’ όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, ώστε να προχωρήσουν συνέργειες, με στόχο την περαιτέρω προβολή και προώθηση των μηνυμάτων που εκπέμπει ο Μίκης Θεοδωράκης, σε μουσικό, πνευματικό,, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Στο νέο δ.σ., μετέχουν και γνωστά ονόματα, όπως ο Νίκος Κοτζιάς (πρώην Υπουργός Εξωτερικών), Μαργαρίτη Θεοδωράκη (κόρη Μίκη – Διευθύντρια της Λαικής Ορχήστρας Μ. Θεοδωράκη), Βαγγέλης Μειμαράκης (ευρωβουλευτής), Νίκος Σοφιανός (πρώην βουλευτής ΚΚΕ), Τάσος Τζήκας (πρόεδρος ΔΕΘ XELEXPO) κ.ά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More