Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γρ. Καλλιακμάνης για επεισόδια στου Ρέντη: Ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ. να βρει τα στοιχεία που οδηγούν στο οργανωμένο έγκλημα

Μια εβδομάδα σχεδόν μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη στην ΕΡΤ μίλησε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής λέγοντας ότι «το δεδομένο που έχουμε είναι ότι ο 18χρονος είχε αποδεχθεί ότι αυτός πέταξε τη μοιραία φωτοβολίδα. Μετά τη συνάντησή του με το συνήγορό του προσπαθεί να πει ότι έπεσε και άλλη μία φωτοβολίδα, οπότε δεν είναι σίγουρος αν αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό».

Μιλώντας για το μοιραίο βράδυ και τα όσα έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου βόλεϊ στου Ρέντη ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής διευκρίνισε ότι συνολικά έπεσαν εναντίον των αστυνομικών 10 φωτοβολίδες. Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την προσαγωγή των 424 ατόμων που ήταν εντός του γηπέδου σωστή, παρά τις αντιδράσεις

«Όταν προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ δεν είχαν το χρόνο και τη δυνατότητα να συνεννοηθούν τι θα πουν και τι θα ισχυριστούν οπότε η διαχείριση των πληροφοριών από το ανθρωποκτονιών αλλά και από την αθλητική βία έφερε αυτό το αποτέλεσμα, τη σύλληψη του 18χρονου, ο οποίος είχε φροντίσει πριν να μιλήσει στο γήπεδο με κάποιο φίλο του και να πει ότι έκανε αυτή την πράξη» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους οι υποκινητές των επεισοδίων

Ερωτηθείς γιατί ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει ποιος του έδωσε την ναυτική φωτοβολίδα καθοδηγώντας τον να επιτεθεί στους άνδρες των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο απάντησε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται ότι είτε δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του είτε γιατί φοβάται.

«Οι υποκινητές των επεισοδίων πολλές φορές πάνε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Από την ομάδα αυτή των 200 ατόμων ομάδα, ίσως να τους ξέρουν τρεις ή τέσσερις, που και αυτοί έχουν το ρόλο τους σε αυτή τη διαδικασία, σαν καθοδηγητές» υποστήριξε ο κ. Καλλιακμάνης.

Ερωτηθείς για το εάν ο φερόμενος ως καθοδηγητής ήταν μεταξύ αυτών που οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ εκτίμησε ότι ήταν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η έρευνα συνεχίζεται. Προσπαθούμε από τις καταθέσεις του 18χρονου αλλά και από αυτά που είπαν κάποιοι άλλοι να ταυτοποιήσουμε τους καθοδηγητές αλλά και όσο γίνεται περισσότερα άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες πράξεις εναντίον των αστυνομικών».

Αναφορικά με τον φάκελο με τα 200 ονόματα ακραίων χούλιγκαν που παρέδωσαν χθες οι Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι τα ονόματά τους ήταν σε γνώση των αστυνομικών.

«Είναι κάποιοι που εμπλέκονται και σε άλλα επεισόδια και έχουν γενικά ποινικό παρελθόν, όχι κατ’ ανάγκη μόνο οπαδικής βίας. Η αστυνομία τους περισσότερους απ’ αυτούς τους έχει συλλάβει περισσότερες από μία φορές. Το θέμα της οπαδικής βίας αντιμετωπίζεται πλέον ως οργανωμένο έγκλημα».

Όπως δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης στους δημοσιογράφους της εκπομπής, Μάκη Προβατά και Σταυρούλα Χριστοφιλέα, το ζητούμενο για την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη είναι να έχει στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτά τα άτομα, ακόμα και τη βία και την επιθετικότητα που βγάζουν, την εκμεταλλεύονται κάποιοι που έχουν άλλους σκοπούς.

Για να ολοκληρωθεί η έρευνα χρειάζεται πολιτική βούληση

Και όπως είπε, «ζητούμενο είναι να βρεις τα στοιχεία αυτά που θα σε οδηγήσουν στο οργανωμένο αυτό έγκλημα» προσθέτοντας ότι για να ολοκληρωθεί η έρευνα χρειάζεται πολιτική βούληση που φαίνεται ότι υπάρχει.

«Θα πρέπει να βοηθήσουν και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και των ΚΑΕ» προσέθεσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός λέγοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις εμπλέκονται στα επεισόδια και αθλητικοί παράγοντες, όπως έχει φανεί και στο παρελθόν.

Το θετικό σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε στην ΕΡΤ, είναι ότι υπάρχουν συλληφθέντες. «Από εδώ μπορεί να ξεκινήσουν υποθέσεις και να εξιχνιάσουν εγκλήματα που έχει να κάνει με το οργανωμένο έγκλημα» εκτίμησε ο κ. Καλλιακμάνης.

Πηγή: Newsroom | EΡΤ

Λίστα με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν προσκόμισαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Οικονόμου και Βρούτσης

Προσπάθησα να τον αποτρέψω να πάει στου Ρέντη, φέρεται να είπε ο αδερφός του 18χρονου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More