Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Βαρουφάκης από Καρδίτσα: Χρειάζεται ρήξη για να γίνει βιώσιμη η Ελλάδα

Στην Καρδίτσα βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξηκ. Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

 Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι ένα. Υπάρχει ένα κοινό αφήγημα από τα κόμματα τα οποία υπέγραψαν τα  μνημόνια, κόμματα εξουσίας που ζητάνε την ψήφο των πολιτών, της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. «Το κοινό τους αφήγημα είναι ότι η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια και ότι τώρα είναι μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης” Όπως σημείωσε, “ο κ. Τσίπρας λέει δώστε μου μια δεύτερη ευκαιρία να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου, και όχι το πρόγραμμα των δανειστών. Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι εκείνος μας έβγαλε από την ενισχυμένη εποπτεία, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι, αν δεν ήταν εκείνοι δε θα είχαμε βγει τώρα από τα μνημόνια… Αυτό που μας λένε είναι ότι είμαστε πλέον ανεξάρτητοι, εκτός μνημονίων και είναι πλέον θέμα διαχείρισης…Υπάρχει και το δικό μας αφήγημα, ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή, μια χώρα η οποία δεν μπορεί να κουνήσει τους λεβιέδες της οικονομικής, κοινωνικής, νομισματικής πολιτικής με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον των Ελλήνων, αλλά και το δημόσιο συμφέρον των Ευρωπαίων. Το ΜέΡα25 -Συμμαχία για τη ρήξη πιστεύει ότι χρειάζεται ρήξη για να γίνει η Ελλάδα βιώσιμη. Είμαστε η παράταξη που πρεσβεύουμε την πρώτη φορά ρήξη. Νομοθέτηση των αυτονόητων. Κατάργηση της προπληρωμής φόρων, πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια  5% πάνω από το μέσο κόστος παραγωγής. Αυτό είναι κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας που έφερε ο Τσίπρας και απογείωσε ο Μητσοτάκης…Ο αγώνας είναι σκληρός, τον δίνουμε με μεγάλη αισιοδοξία, τα μηνύματα που παίρνουμε από όλη την Ελλάδα είναι συναρπαστικά. Ραντεβού την 21η Μαϊου, που θα είναι η πρώτη μέρα της πραγματικής προεκλογικής περιόδου, γιατί αυτό που κάνουμε τώρα είναι πρόβα τζενεράλε. Θα είμαστε εδώ να δώσουμε τον αγώνα για τους ανθρώπους και όχι για τα αξιώματα, γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς“.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Βαρουφάκης εισαγωγικά κατήγγειλε τον απροκάλυπτο, όπως τόνισε, αποκλεισμό των εκπροσώπων της παράταξης από το κανάλι του κ. Μαρινάκη και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε τρία περιστατικά που αφορούσαν τον αποκλεισμό εκπροσώπων του ΜέΡΑ 25 Συμμαχία για τη Ρήξη, από εκπομπές του Mega,  και τη μη δημοσίευση δικής του συνέντευξης στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, που του είχε ζητηθεί από δημοσιογράφο. Αποκάλεσε τον κ. Μαρινάκη “ολιγάρχη, ο οποίος λειτουργεί με όρους μαφίας στην Ελληνική κοινωνία και θεωρεί ότι είναι δικαίωμά του ο ίδιος να είναι ο νόμος της πολιτείας και να μπορεί να αποκλείει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα από τη συχνότητα που του έχει παραχωρήσει το ελληνικό κράτος , ο ελληνικός λαός“. Κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση και να στηρίξουν και αυτά την  ελεύθερη δημοσιογραφία, τους βασικούς κανόνες του κοινοβουλευτισμού, την ουσία της εκλογικής νομοθεσίας όσον αφορά την εκπροσώπηση των κομμάτων στη διάρκεια τουλάχιστον της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι το ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη είναι η μοναδική παράταξη που συμμετέχει στις εκλογές, που παλεύει σε εθνικό επίπεδο αλλά και πανευρωπαϊκά, και παγκοσμίως με τη Προοδευτική Διεθνή,  υπό το μαύρο πέπλο του πολέμου στην Ουκρανία, του νέου ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, για ένα κίνημα αδεσμεύτων, όχι ουδετέρων, αλλά αδεσμεύτων. “Ούτε Πούτιν ούτε ΝΑΤΟ, ούτε Πεκίνο ούτε Ουάσιγκτον, αλλά με τους λαούς του κόσμου εναντίον  των πραγματικών απειλών, όχι μόνο στο περιβάλλον, το οποίο καταστρέφεται καθημερινά, αλλά και σε ό,τι αφορά τις πολύ σοβαρές πιθανότητες για παγκόσμια σύρραξη”.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ περί των προεκλογικών εξαγγελιών των άλλων κομμάτων είπε χαρακτηριστικά, ότι ζούμε ξανά το 2019. Όπως είπε, “στις εκλογές τότε η χώρα είχε ήδη φύγει προς τον γκρεμό, τα θεμέλιά της ήταν σαθρά και διαλύονταν και η ΝΔ μιλούσε για θωρακισμένη οικονομία, το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά, και κάτι αντίστοιχο ζούμε και τώρα. Ο κ. Μητσοτάκης λέει να μην διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα της χώρας, και ο κ. Τσίπρας έρχεται με εξαγγελίες και νέες παροχές. Το Μερα25 – Συμμαχία για τη Ρήξη δεν λαϊκίζει, δεν υπόσχεται, αλλά”, όπως χαρακτηριστικά είπε “μπορούμε να σας προστατεύσουμε από τη λεηλασία“.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις τάχθηκε κατά της εκτροπής του Αχελώου, λέγοντας ότι είναι βιασμός της φύσης, τα κινήματα είναι κομμάτι της παράταξής του και των ανθρώπων αυτών, που γνωρίζουν τι μπορεί να διασωθεί, ποια έργα δεν μπορούν πλέον να καταργηθούν και πως μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν να είναι φιλικός τόσο για τους αγρότες όσο για το περιβάλλον. Τέλος, μεταξύ άλλων είπε ότι δεν γίνεται να μπαίνουν ανεμογεννήτριες στα βουνά, αλλά τάχθηκε υπέρ των πλωτών θαλάσσιων ανεμογεννητριών.

Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια της Καρδίτσας:

 Αλέξανδρος Κλημόπουλος

Γιώργος Μπουκουβάλας

Ειρήνη (Ρένα) Ξηροφώτου

Ευθαλία – Θεοδώρα (Θάλεια) Τσιαμούρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More