Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Βαρουφάκης: Οι φράχτες δεν προσφέρουν ασφάλεια σε κανέναν, προκαλούν θανάτους

Το παρών στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο ναυάγιο έδωσε το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη. Επικεφαλής του μπλοκ ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε: “Θρηνούμε τους εκατοντάδες νεκρούς μας, γιατί εμείς οι διεθνιστές θεωρούμε όλους τους ανθρώπους δικούς μας. Ο ΟΗΕ, 15 χρόνια τώρα απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξουν ασφαλείς δίοδοι για τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα. Η ΕΕ αρνείται να το κάνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης το απαίτησε από την ΕΕ και δεν το κάνει”.

Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη “αυτή η τραγωδία, ήταν προδιαγεγραμμένη. Γιατί όταν χτίζεις φράχτες, βάζεις τη Frontex να κάνει τα στραβά μάτια στα pushbacks, πληρώνεις διακινητές στη Λιβύη να χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, ξέρεις ότι οι κατατρεγμένοι της γης θα βρουν έναν τρόπο να έρθουν και θα πνιγούν στο Αιγαίο, στην Αδριατική, στη Μεσόγειο, κάπου. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεις ταυτόχρονα φράχτη και να θρηνείς σήμερα, κάτι δεν πάει καλά, ένα από τα δύο, επιλέξτε. Είτε είστε υπέρ του φράχτη, είτε θρηνείτε, δεν μπορείτε να κάνετε και τα δύο. Εμείς λέμε ξεκάθαρα, ότι οι φράχτες δεν προσφέρουν ασφάλεια σε κανέναν, προκαλούν θανάτους και σε τελική ανάλυση δηλητηριάζουν τις ψυχές των ανθρώπων μας. Αυξάνουν τα κέρδη των διακινητών – δεν μπορείς να είσαι εναντίον του φράχτη και εναντίον των διακινητών μαζί, γιατί αν είσαι διακινητής κάνεις χρυσές δουλειές λόγω του φράχτη”.

Εν κατακλείδι, ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε πως “το ΜέΡΑ25 έχει εισπράξει μεγάλο πολιτικό κόστος γιατί τα λέμε αυτά τέσσερα χρόνια τώρα. Τα είπα και στη διακαναλική δυο μέρες πριν από την Πύλο. Σήμερα θρηνούμε, σήμερα διαμαρτυρόμαστε εναντίον μιας ΕΕ που πραγματικά θα κριθεί πάρα πολύ σκληρά από τους μελλοντικούς Ευρωπαίους“.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More