Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Βασιλειάδης στο Πρώτο: Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίζει κάθε εκλογική αναμέτρηση-Θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές (audio)

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ Εκείνα» βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Βασιλειάδης, αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνομίλησε με το δημοσιογράφο Φώτη Παπούλια, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο «δεν δίνουμε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. Δίνουμε χείρα βοηθείας στην κοινωνία, ένα  ζήτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει θέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα ζήτημα το οποίο οφείλει η Ελλάδα να το αντιμετωπίσει ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Τώρα τα περί κομματικής πειθαρχίας, περισσότερο εγώ μένω στο εξής: ότι ο δικός μας ο χώρος αυτά τα θέματα τα θεωρεί δεδομένα. Σε αυτά τα θέματα ήταν πάντοτε πρωτοπόρος. Είναι κάτι το οποίο μπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά νομίζω ότι η αντίδραση του συνολικού οργανισμού του κόμματος ήταν και δεδομένη και ομόφωνη και ομόθυμη».

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων υπογραμμίζει «εμείς πιστεύουμε στη δημόσια δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ρητά προβλέπεται στο Σύνταγμα και αυτό που θα πρέπει να κάνει κάθε ελληνική κυβέρνηση είναι να ενισχύει τις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ενισχύει τη δυνατότητα των παιδιών μας να μπορούν να σπουδάσουν και να μπορούν να έχουνε δικαίωμα σε ένα καλύτερο αύριο και σε μια ρυθμισμένη και σοβαρή αγορά εργασίας (…). Είναι μια λάθος κίνηση από τη κυβέρνηση όλο αυτό που γίνεται και δίνει και το λάθος μήνυμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας περισσότερη χρηματοδότηση, ζητώντας να ανοίξουν περισσότερα τμήματα».

«Νομίζω ότι είναι μια λάθος συζήτηση, σε λάθος στιγμή και δίνει και ένα λάθος στίγμα» σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης αναφορικά με το αν θα παραμείνει στο χώρο της ευρωπαϊκής αριστεράς ή θα επιλέξει την ευρωσοσιαλιστική ομάδα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ευρωπαϊκής αριστεράς και εδώ και χρόνια είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια η ευρωπαϊκή Αριστερά να έχει ένα κοινό βηματισμό με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, με την οικολογία, με τους Πράσινους, με τους ευρωσοσιαλιστές. Επομένως, αυτό που πρέπει να κοιτάζουμε τώρα, πέρα από το να βάζουμε ταμπέλες, κουτάκια ή οτιδήποτε, είναι το πώς θα καταφέρουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή-και στα περισσότερα ζητήματα-συμπόρευση του προοδευτικού χώρου σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Το σημαντικό είναι μέσα από τη συμπόρευση, μέσα από την ώσμωση, μέσα από κοινές πρωτοβουλίες, να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια συνεκτική και ρεαλιστική πρόταση για το αύριο και της Ευρώπης και της χώρας μας, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους δεξιούς μονόδρομους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Αυτό κατά την άποψή μας και κατά την άποψή μου είναι το μεγάλο ζητούμενο».

«Εγώ αυτό που βλέπω και νομίζω ότι το βλέπετε κι εσείς είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα όργανα συνεδριάζουν τακτικά και συνεδριάζουν με βάση ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεν έχουμε παρεκκλίνει καθόλου από αυτό. Έχουμε σήμερα τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αύριο έχουμε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με βάση τις αποφάσεις όπως τις πήραμε στη Κεντρική Επιτροπή του Οκτώβρη. Θέλω να πω ότι υπάρχει μια συνολική συλλογική διαδικασία, με τα όργανα να λειτουργούν και να γίνεται ταχύτερα η οργάνωση και ανταλλαγή των ιδεών και οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες που είναι φυσιολογικές και θεμιτές και επιδιωκόμενες, σε ένα κόμμα προοδευτικό, σε ένα κόμμα σαν το δικό μας, σε ένα κόμμα της σύγχρονης αριστεράς. Από εκεί και μετά νομίζω ότι θα συζητήσουμε τα πάντα και το σημαντικό είναι να ξανά κοιτάξουμε την κοινωνία στα μάτια και να έρθουμε με στιβαρές, ριζοσπαστικές, ρεαλιστικές και ασφαλείς λύσεις για την επόμενη μέρα» ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης σχετικά με τη δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, για κομματική πειθαρχεία στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για το ζήτημα της πρωτιάς τους κόμματος στις ευρωεκλογές και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κυβερνητικό κόμμα και έχει σκοπό να κερδίζει και να κατεβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να την κερδίσει και να μπορέσει να αλλάξει τους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς. Άρα λοιπόν, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυτός είναι ο σκοπός και όχι μόνο σε αυτές τις ευρωεκλογές. Από εκεί και μετά-χωρίς να παραγνωρίζουμε βέβαια τις ιδιαίτερες δυσκολίες κάθε περιόδου και κάθε εκλογικής αναμέτρησης- ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Άρα, οτιδήποτε άλλο νομίζω ότι είναι έξω από την ατζέντα της συζήτησης».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More