Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Εγκολφόπουλος (αντιναύαρχος ε.α.): Τα σχέδια μετακίνησης των αμάχων από τη Ράφα και της χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ

Στις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς αναφέρθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο ο αντιναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος. Με τη βοήθεια χάρτη μίλησε για το σχέδιο μετακίνησης των αμάχων από τη Ράφα και το σχέδιο χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ.

Όπως είπε «το σχέδιο που οι Ισραηλινοί υπέβαλαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν πει ότι θέλουν να εφαρμόσουν είναι το εξής: στην ανθρωπιστική περιοχή έχουν μεταφέρει ένα μεγάλο αριθμό από αμάχους, κυρίως μεγάλα άτομα και γυναικόπαιδα. Γιατί; Για να μην τους χρησιμοποιεί η Χαμάς στη Ράφα σαν ανθρώπινη ασπίδα.

»Από την άλλη πλευρά, εδώ είναι τα σύνορα με το Ισραήλ. Μέσα από τα σύνορα κρατάνε τους άντρες και τις γυναίκες που είναι μεγάλης ηλικίας. Έξω από τα σύνορα – δηλαδή μέσα στην περιοχή του Ισραήλ- έχουν φτιάξει καταυλισμό για να μαζευτούν τα γυναικόπαιδα. Ποιος είναι ο σκοπός; Να επιτεθούν από εδώ. Εδώ χτύπησαν εχθές (6/5)και σκότωσαν από τη Ράφα έριξε ρουκέτες η Χαμάς και σκότωσε ζωντανούς στρατιώτες. Άρα λοιπόν έχουν αποφασίσει να μπούνε από εδώ και να κάνουν κυκλωτική κίνηση και να μπούνε στη Ράφα. Γιατί τώρα η Ράφα είναι το σημαντικό; Είναι ο τελευταίος θύλακας της Χαμάς.

»Εάν εδώ καταστραφεί η Χαμάς, η Χαμάς φεύγει, διαλύεται σαν οργάνωση με στρατιωτικό περίβλημα. Η φυσική της ηγεσία είναι στο Κατάρ. Να θυμίσουμε βέβαια ότι το Ισραήλ έχει πει ότι πρώτον δεν θα μείνει κανένας ζωντανός από τη Χαμάς και δεύτερον ότι θα αλλάξει ο χάρτης της Μέσης Ανατολής. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε γιατί θα έχουμε και συνέχεια[…]».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Εγκολφόπουλου στο βίντεο που ακολουθεί:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More