Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Εγκολφόπουλος, αντιναύαρχος: Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίον ενεργούν περνάει μέσα από την Ελλάδα

«Αυτές οι αντιδράσεις που ακούμε από ορισμένους κύκλους στην Τουρκία είναι αναμενόμενες και αυτό διότι ο μεγαλοϊδεατισμός, τον οποίον ο κ. Ερντογάν έχει περάσει και έχει διδάξει περί της Μεγάλης Τουρκίας και περί της δυνατής Τουρκίας και περί της υπερδυνάμεως της Τουρκίας, έχει περάσει σε πολλά επίπεδα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιναύαρχος ε.α., Γιάννης Εγκολφόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ αναφορικά με τις αντιδράσεις της επίσκεψης και των συμφωνιών Ερντογάν με την Αθήνα.

Μάλιστα ο κ. Εγκολφόπουλος υπογράμμισε και την αντιμετώπιση αμερικανικών και καναδικών εφημερίδων σχετικά με τη συμπεριφορά του κυρίου Φιντάν, τόσο στη συνάντηση με τον Κύριο Μπλίνκεν όσο και στον Καναδά, «όπου εκεί μιλούσε πάντα σαν η Τουρκία να είναι μια υπερδύναμη, εξακολουθούσε να λέει περιληπτικά ότι «εσείς έχετε Κογκρέσο, εμείς έχουμε Κοινοβούλιο», δεν συναίνεσε πουθενά σε τίποτα και μάλιστα και στον Καναδά, από τον οποίο προμηθευόντουσαν οι Τούρκοι τις κάμερες για τα drones, δεν πήρε τίποτα».

Υπογραμμίζοντας επιπλέον πως ο μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας είναι δικαιολογημένος τόνισε πως «τώρα, εάν έχει συνετιστεί ο κύριος Ερντογάν και το γενικότερο το τουρκικό κατεστημένο να δει τα πράγματα και να καταλάβουν που είναι, τι κάνουν και τι φτιάχνουν αυτό είναι ένα ερώτημα και θα το δούμε. Αυτό όμως που είναι γεγονός είναι ότι η οικονομία τους δεν πάει καλά και θα το δείτε τώρα στις εκθέσεις που θα βγουν από όλες τις τράπεζες του κόσμου για την τουρκική οικονομία».

Ερωτηθείς για την μεταστροφή της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η Τουρκία βλέπει ότι η Ελλάδα είναι ο εξοντωτικός πόλος προς τη Δύση» αλλά και υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα της κίνησης της ελληνικής πλευράς με τη τουρκική βίζα, η οποία ήταν από τις βασικές του επιδιώξεις.

Καταλήγοντας πως «αρχίζουν και καταλαβαίνουν στην Τουρκία ότι ο τρόπος με τον οποίον ενεργούν περνάει μέσα από την Ελλάδα. Για πολλές από τις απλές επιδιώξεις, όχι για κυριαρχίες κλπ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More