Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Καρλαύτης: Ο πρωταθλητής του super bowl μιλάει στην ΕΡΤ

Ζει το απόλυτο αμερικάνικο όνειρο. Ο 22χρονος Γιώργος Καρλαύτης, ο Έλληνας αθλητής που κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα του αμερικανικού football, μίλησε στην ΕΡΤ και τον Κώστα Νούση για τον πανηγυρισμό του με την ελληνική σημαία, αλλά και την επιθυμία του να επενδύσει μέρος των χρημάτων του σε δράσεις για παιδιά. Όπως τονίζει, στόχος του είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήθελε να γίνει μεγάλος αθλητής. Πέρασε από πολλά αθλήματα, ενώ φόρεσε ακόμα και τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Πόλο.

Μετά το θάνατο του πατέρα του σε ηλικία 13 ετών, μετοίκησε στην Αμερική, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, όπου γνώρισε τη μεγάλη του αγάπη, το αμερικανικό football. Ο λόγος για τον Έλληνα αθλητή των Kansas City chiefs Γιώργο Καρλαύτη. Που με την ελληνική σημαία στους ώμους πανηγύρισε για δεύτερη φορά την κατάκτηση super bowl. 

«Πάντα φανταζόμουν τον εαυτό μου σαν επαγγελματία αθλητή. Μεγαλώνοντας νόμιζα ότι θα είμαι ο επόμενος Διαμαντίδης», ανέφερε ο πρωταθλητής.

Για τον πανηγυρισμό του με την ελληνική σημαία, δηλώνει ότι το έκανε για «να δείξω ότι είμαι ο μόνος Έλληνας που έχει κάνει κάτι τέτοιο. Να δείξω περισσότερο την υπερηφάνεια μου που είμαι από την Ελλάδα και για την πατρίδα μου».

Αναφορικά με το αν υπάρχουν και άλλοι τομείς που σκέφτεται να επενδύσει ο Έλληνας αθλητής αναφέρει: «Δεν είμαι σίγουρος. Είμαι 22 χρονών ακόμα. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα φιλανθρωπικά. Οπότε ασχολούμαι με αυτά. Με διάφορα ιδρύματα και διαφορετικούς σκοπούς εδώ στο Kansas City και θέλω να επεκταθούμε και περισσότερο στην Ελλάδα. Θέλω να κάνω camps και διάφορα για τη νεολαία, τα μικρά παιδιά. Το μεγαλύτερό μου πάθος εκτός του football και της οικογένειάς μου και της θρησκείας θα έλεγα ότι ήταν τα φιλανθρωπικά.

Πορεύεται πάντα με το φιλότιμο του Έλληνα. Δεν λέει ποτέ όχι στα αυτόγραφα γιατί νιώθει ότι έτσι φτιάχνει τη μέρα κάποιου, ενώ μέσα από τα παιχνίδια θέλει να αναδείξει παγκοσμίως τη χώρα, ενώ στα σχέδια του είναι κάποια στιγμή να γυρίσει στην Ελλάδα, όπου θέλει να μεγαλώσει την οικογένειά του, με τη μελλοντική του σύζυγο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More