Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Μάγγος:”Καλούμαστε ως μάρτυρες χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης στη δίκη για τον ξυλοδαρμό του παιδιού μας”

Την αστυνομική βία και την εγκληματική συνέπεια της κατήγγειλαν οι δυο γονείς παιδιών θυμάτων – Παύλος Φύσσας, Βασίλης Μάγγος- της αστυνομικής βίας Γιάννης Μάγγος και Μάγδα Φύσσα, ζητώντας να σταματήσουν οι αναίτιες δολοφονίες από την Αστυνομία.

Οι δυο γονείς, κεντρικά πρόσωπα της συνέντευξης, τόνισαν την ανάγκη να αφυπνιστεί η κοινωνία, ώστε να καταλάβει ότι χθες ήταν τα δικά τους παιδιά, σήμερα τα παιδιά άλλων γονιών, όταν δεν αποδίδεται δικαιοσύνη και μένουν ατιμώρητοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην άσκηση εγκληματικής βίας

Η ατιμωρησία θα γεννά νέα θύματα” είπαν και επεσήμαναν ότι η δική τους δικαίωση δεν υπάρχει καθώς τα παιδιά τους δεν ζουν, αλλά ο αγώνας τους είναι ανυποχώρητος μέχρι τη δικαίωση, για λογαριασμό όλων των παιδιών, όλης της κοινωνίας.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Γιάννης Χατζηγιάννης από την πλευρά του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Βόλου, αναφέροντας ότι προχωρώντας προς τη δίκη στις 24 Ιανουαρίου 2023, αποφάσισαν μια σειρά δράσεων που ξεκίνησαν με την έκθεση των 26 πορτρέτων του Β. Μάγγου του Δημήτρη Αστερίου, που θα συνεχιστούν με το συλλαλητήριο του ερχόμενου Σαββάτου 20 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, διαδηλώνοντας κατά της κρατικής βίας και σπάζοντας την απόλυτη σιωπή που επιβάλλεται, θυμίζοντας ότι η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε και στην περίπτωση των ευθυνών των αστυνομικών για τον άγριο και αναίτιο ξυλοδαρμό του Βασιλείου Μάγγου, οφείλει να επικοινωνηθεί και να ενημερωθεί η κοινωνία για την συνεχιζόμενη αστυνομική βία και δολοφονία νέων παιδιών. Έκλεισε λέγοντας ότι εδώ και 3,5 χρόνια αυτός ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση και μέχρι να σταματήσουν οι δολοφονίες.

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Β. Μάγγου, φανερά συγκινημένος, μίλησε αρχικά για το φως που γέμισε την αίθουσα που αναρτήθηκαν τα 26 πορτρέτα του παιδιού του, 26 όσα τα χρόνια που έζησε και τα οποία αντικατοπτρίζουν την κάθε στιγμή της ζωής του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αναίτιο ξυλοδαρμό του γιού του στις 14 Ιουνίου 2020 έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, με την ευχή να σταματήσουν επιτέλους οι αναίτιες δολοφονίες και να σταματήσει η ανθρώπινη ζωή να γίνεται σκουπίδι και να την εξευτελίζουν οι δημόσιοι λειτουργοί ανάλογα με το χρώμα του δέρματος τους, τα πιστεύω τους, την στάση τους και τους αγώνες του εναντίον σε ένα σύστημα που αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή. Ο Γιάννης Μάγγος αναφέρθηκε στη συνέχεια στα γεγονότα που ακολούθησαν του θανάτου του γιού του και στα όσα η δικαιοσύνη έκανε ή δεν έκανε και στην απόρριψη της προσφυγής τους ως οικογένεια να περιληφθούν στη δικογραφία στοιχεία που αναβαθμίζουν από πλημμέλημα σε κακούργημα τις πράξεις βίας των αστυνομικών που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό και στην κακοποίηση του Β. Μάγγου. Η προσφυγή τους μετά την απόρριψη από την Εισαγγελέα Βόλου, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, αναβαθμίζοντας την υπόθεση σε κακούργημα και ζητώντας συμπληρωματικά στοιχεία για τον εμπλουτισμό της δικογραφίας, στοιχείου και πράξεις που ενώ παραγγέλθηκαν από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, ένα χρόνο περίπου, ακόμα δεν έχουν γίνει.

Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι η συγκάλυψη της εγκληματικής δράσης των εμπλεκομένων, με έναν τρόπο αποτυπώνεται και στις ευθύνες που επιρρίπτει η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, που κάνει λόγω για παραλήψεις στοιχείων, για μη μόνιμο δρόμο που ακολουθήθηκε ως προς τις επιδόσεις πορισμάτων, κ.α

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Δημήτρης Αστερίου, δημιουργός των 26 πορτρέτων του Βασιλείου Μάγγου, μίλησε για το πώς ξεκίνησε το project ένα περίπου χρόνο πριν και για το πώς ένας καλλιτέχνης μπορεί να μιλήσει μέσω της τέχνης, ώστε να βλέπει ο καθένας το δικό του παιδί, ότι εν δυνάμει όλοι είμαστε ένας Βασίλης Μάγγος

Τέλος, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα δήλωσε τη στήριξή της στην οικογένεια του Βασίλη Μάγγου και τον αγώνα της, κάτι που η ίδια γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται για τη δικαίωση των θυμάτων κρατικής καταστολής και βίας. Τόνισε ότι το ερχόμενο Σάββατο στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν μέλη του συλλόγου Παύλου Φύσσα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αρπαγή του πολυτιμότερου που έχει ένας γονιός, του παιδιού του.

Έστειλε το μήνυμα ότι “όταν σου αρπάζουν το παιδί σου, θα πρέπει να ξέρουν ότι η δύναμή μας για δικαίωση είναι τέτοια που μπορούμε να γκρεμίζουμε τα πάντα, αλλά δεν το κάνουμε για όσους έχουν ταχθεί από την εδώ πλευρά και αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους. Ας μην υποτιμάνε”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More