Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Μπούγας στο Πρώτο για Α.Πάτση: Υπάρχουν ζητήματα που έχουν ηθική αλλά και νομική διάσταση – Προς το παρόν δεν υπάρχει ζήτημα άρσης ασυλίας (audio)

«Υπάρχουν ζητήματα τα οποία έχουν νομική και ηθικοπολιτική διάσταση» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας.

«Ελήφθησαν υπόψη συνολικά τα ζητήματα και οι απαντήσεις που μου έδωσε ο κύριος Πάτσης και στη συνέχεια προχωρήσαμε με απόφαση του Προέδρου στην απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τρία ήταν τα ζητήματα τα οποία του έθεσα και ζήτησα απαντήσεις. Το πρώτο θέμα αφορούσε στην προέλευση των χρημάτων βάσει των οποίων φέρεται να αγόρασε δάνειο . Το δεύτερο ζήτημα είχε να κάνει με την συμμετοχή του σε αλλοδαπές εταιρείες και το τρίτο θέμα με την ανάληψη συμβάσεων εκ μέρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ήρθε στο γραφείο μου, του ζήτησα εξηγήσεις για αυτά. Οι εξηγήσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς και είχαμε την εξέλιξη την οποία ήδη γνωρίζε», εξήγησε ο κ.  Μπούγας.

«Για της άρση της βουλευτικής ασυλίας ακολουθείται μία συγκεκριμένη διαδικασία. Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο αδίκημα και πρέπει να σταλεί δικογραφία στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Ωστόσο, δεν μπορώ να αποκλείσω οτιδήποτε. Καταλαβαίνετε ότι είναι ζητήματα που δεν τα γνωρίζω, διότι το βάθος μιας υπόθεσης που έχει αρκετές πτυχές και ζητήματα και κινείται χρονικά από το 2010,αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να είναι εκτιμήσεις μέσα σε μια συζήτηση είκοσι λεπτών», συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Πάτση.

«Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει δει οριστικά τις δηλώσεις μέχρι και το 2019. Ο κ. Πάτσης μπήκε στην Βουλή το  2019. Κάποιες δηλώσεις που έχουν γίνει μετά τις εκλογές του 2019 ,είχαν προβλήματα, βρίσκονται σε εκκρεμότητα και η Επιτροπή καλεί τους βουλευτές που εντόπισε ζητήματα στις δηλώσεις τους να δώσουν εξηγήσεις. Μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και του Κ. Πάτση. Άρα λοιπόν δεν έχει οριστικά κριθεί η δήλωση του Κ. Πάτση, διότι η Επιτροπή έχει εντοπίσει προβλήματα και τον έχει καλέσει να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και δεν έχει προσέλθει» ,είχε εντοπίσει στο παρελθόν την συμμετοχή του κυρίου Πάτση σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, κάτι το οποίο είναι παράνομο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More