Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Μπούγας στο Πρώτο: Για να αναβαθμιστεί θεσμικά η ΕΥΠ πρέπει να ερευνήσουμε περισσότερες περιπτώσεις σε βάθος χρόνου (audio)

«Η κυβερνητική πλειοψηφία θα ζητήσει να πάει σε βάθος χρόνου η διερεύνηση και θα το θέσει και κατά την συζήτηση της Βουλής και κατά την εκτέλεση καθηκόντων της Εξεταστικής Επιτροπής» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

«Όσες ενδείξεις υπάρχουν, μας δίνεται ευκαιρία, τουλάχιστον με την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής να διερευνήσουμε όλες τις πληροφορίες, να δούμε όλες τις περιπτώσεις και να βελτιώσουμε το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΕΥΠ. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία διερευνώντας μόνο μια περίπτωση. Για να μπορέσει να γίνει ουσιαστική δουλειά και να πετύχουμε την θεσμική αναβάθμιση της ΕΥΠ πρέπει να ερευνήσουμε περισσότερες περιπτώσεις σε βάθος χρόνου» συμπλήρωσε.

«Έχουμε μια επισύνδεση που ελέγχουμε αν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονιστικό νόμο της ΕΥΠ. Η απάντηση είναι ότι τηρήθηκε, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Η επισύνδεση είναι νόμιμη. Ο Πρωθυπουργός έχει πει, ότι ενδεχομένως λόγω της ιδιότητας του προσώπου θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες εγγυήσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αιτιολόγησης της νόμιμης επισύνδεσης» σημείωσε ο κ. Μπούγας, τονίζοντας πως στις επόμενες μέρες και στην Εξεταστική Επιτροπή και με την συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, «οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν, θα δοθούν, στους εμπλεκόμενους οπωσδήποτε».

«Δεν είμαι βέβαιος πως ό,τι λεχθεί προς τους εμπλεκόμενους, πρέπει να λεχθεί και δημόσια. Γιατί η ΕΥΠ, αν δεν μπορεί, με εγγυήσεις που προβλέπει σήμερα το Σύνταγμα και η ελληνική νομοθεσία να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, αυτό οδηγεί σε ολισθηρό δρόμο. Επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι ζητάμε να απαντηθεί προς τους εμπλεκόμενους και τι ζητάμε να δημοσιοποιηθεί σε όλους» τόνισε.

Η κυβέρνηση δεν αρνήθηκε την ενημέρωση προς τον κ. Ανδρουλάκη, υπογράμμισε ο κ. Μπούγας. «Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι δεν θέλει να ενημερωθεί θεσμικά από τον υπουργό ή από τον διοικητή της ΕΥΠ αλλά θέλει ο υπουργός ή ο διοικητής της ΕΥΠ να βγει δημόσια και να πει τον λόγο της παρακολούθησής του. Η ερώτηση που γεννάται προς τον κ. Ανδρουλάκη είναι, δικαιούται να το κάνει με την ισχύουσα νομοθεσία αυτό, ο οποιοσδήποτε κυβερνητικός φορέας; Δεν δικαιούται. Στο όνομα της διαφάνειας δεν πρέπει να παραβιάζουμε την υφιστάμενη νομοθεσία, η οποία δεν το επιτρέπει. Δεν μπορεί να ζητούνται από την κυβέρνηση αυτά τα αντιθεσμικά άλματα» ανέφερε ο κ. Μπούγας ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να ζητείται από την κυβέρνηση να κάνει κάτι που δεν είναι επιτρεπτό και να παραβιάσει την θεσπισθείσα νομοθεσία.

«Ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να ενημερωθεί και προσωπική μου άποψη είναι ότι το θεωρώ περίεργο που δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα. Του προτάθηκε να ενημερωθεί από δύο θεσμικούς παράγοντες που είναι καθ’ ΄ύλην αρμόδιοι να παρέχουν ενημέρωση προς τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Γεραπετρίτη και τον διοικητή της ΕΥΠ. Θα πρέπει να απαντηθεί γιατί ένας άνθρωπος που τόσο βάναυσα, όπως ισχυρίζεται, επλήγη στην πολιτική του υπόσταση και στην αξιοπρέπειά του, δεν αξιοποιεί την ευκαιρία που του δίδεται προς ενημέρωση» είπε ο κ. Μπούγας .

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More