Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Νικητιάδης: Η ΝΔ συνεχίζει τον εμπαιγμό σε βάρος του λαού της Κω για την αποκατάσταση των μνημείων από τον σεισμό

Για προσπάθεια εμπαιγμού του λαού της Κω κατηγορεί τη κυβέρνηση της ΝΔ ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την πλήρη αποκατάσταση των μνημείων από τον σεισμό του 2017 ,το έτος 2025.

‘’Πέρασαν τρία χρόνια από το 2017 όπου ο σεισμός προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στα μνημεία μας ’’τονίζει ο κ Νικητιάδης’’ για να θυμηθεί το αρμόδιο υπουργείο να επισκεφθεί και να δει το βάθος της καταστροφής. Χρειάστηκαν άλλα τρία χρόνια, δηλαδή τώρα το 2023, για να μας πουν ότι έχουν σε εξέλιξη μελέτες και ότι η αποκατάσταση των μνημείων θα έχει ολοκληρωθεί το 2025. Μόλις τώρα δηλαδή, ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η Ν.Δ θυμήθηκε τα καταστραμμένα μνημεία μας.’’

Ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού –Τουρισμού χρεώνει ευθύνες στην κυβέρνηση ,κανένα μέλος της οποίας ,όπως τονίζει ,δεν φρόντισε ώστε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες μας όλα αυτά τα χρόνια να έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τους μοναδικούς μας πολιτιστικούς θησαυρούς και το εξαιρετικό ιστορικό μας απόθεμα.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι ‘’ο λαός της Κω μπορεί να είναι ευγενής και ειρηνικός, μπορεί να διαθέτει μεγάλη υπομονή, αλλά δεν είναι κουτός’’ εκτιμώντας πως την κατάλληλη στιγμή θα πράξει αυτό που πρέπει.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More