Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Στέφος: Το Πάρκο έρευνας και Τεχνολογίας μπορεί να λειτουργήσει στα Ιωάννινα

Μετά την πρόσφατη απένταξη του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στα Ιωάννινα «Κοινό των Ηπειρωτών» επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα. Ασκεί κριτική για τους χειρισμούς της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά την αποτυχία του κονδυλίου των 50 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας πως δεν έγινε κοινωνικός διάλογος.

Μάλιστα, πιστώνει την αποτυχία στον Αλέκο Καχριμάνη, εκτιμώντας  ότι μπορεί να τεθούν οι όροι και οι ανάγκες προς όφελος των πολιτών. Και προτείνει το Πάρκο Τεχνολογίας και Έρευνας να ενταχθεί σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας ενός οικοσυστήματος ουσιαστικής καινοτομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα περιλαμβάνει και το επικείμενο πάρκο αγροτικής ανάπτυξης.

Στο οικοσύστημα αυτό, όπως αναφέρει, πρέπει να ενσωματώνονται: το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ερευνητές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας, αυτοαπασχολούμενοι, οι δήμοι και όσοι φορείς έχουν σχέση με την παραγωγή και την τεχνολογία.

Θεωρεί, μάλιστα, πως μπορεί να εξελιχθεί σε μια δυναμική κατάσταση που μπορεί να θα ενσωματώνει διαρκώς νέα εγχειρήματα και επιχειρηματικά μοντέλα.

Η παράταξη του Γιάννη Στέφου θεωρεί πως δεν πρέπει να εξαντληθεί η συζήτηση. «Για το λόγο αυτό καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να κάνει το επόμενο βήμα και να θέσει το θέμα της δημιουργίας ενός δυναμικού οικοσυστήματος καινοτομίας και παραγωγής για την Ήπειρο, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο συζήτησης σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, τους φορείς, τις περιφερειακές παρατάξεις και την τοπική κοινωνία. Για να αποφασίσουμε με σύνεση και με γνώμονα την τοπική οικονομία, τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους», τονίζει.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More