Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ.Τσουκαλάς: Ζητάμε ταυτόχρονη προκήρυξη γιατρών για κάλυψη του συνόλου των οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα στα Νοσοκομεία

 Για δραματική υποστελέχωση των δομών υγείας ,ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και επικίνδυνη, όπως τόνισε, για την υγεία των ασθενών μίλησε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ (Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου ) Γιώργος Τσουκαλάς.

‘’Ο κ Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση που είχε με την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) μετά την 48ωρη πανελλαδική απεργία δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνουν, με ανανέωση των συμβάσεων, οι πάνω από 2.000 επικουρικοί γιατροί, αλλά όχι μέσω της μονιμοποίησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις όπως διεκδικεί η Ομοσπονδία μας ‘’υπογράμμισε ο κ Τσουκαλάς.

Ο υπουργός ,συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ, εξήγγειλε 1.500 άμεσες προσλήψεις γιατρών, από τις οποίες οι 250 θα είναι θέσεις για την πρώτη βαθμίδα των πανεπιστημιακών Νοσοκομείων όμως πάγιο αίτημα μας είναι η ταυτόχρονη και διαρκής προκήρυξη του συνόλου των οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα ώστε να μπορούν να καλυφθούν καθώς και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

‘’Οι περισσότερες προσλήψεις’’ εξήγησε ‘’θα γίνονται ανάλογα με τις συνταξιοδοτήσεις δηλαδή ένας φεύγει ένας έρχεται ‘’αναφέροντας ενδεικτικά ότι ‘’από το 2022 έως το 2024 οι συνταξιοδοτήσεις των γιατρών θα φθάσουν τις 8.462 ενώ οι προσλήψεις μόλις τις 6.500, όταν τα οργανικά κενά σύμφωνα με τα παλιά οργανογράμματα  είναι 40.000 πανελλαδικά με καθηλωμένους τους μισθούς εδώ και 15 χρόνια’’

Αναφερόμενος στις ωριαίες αποζημιώσεις των εφημεριών -για αύξηση των οποίων δεσμεύτηκε ο υπουργός -ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου έκανε λόγο για εμπαιγμό όταν  η ωριαία αποζημίωση των εφημεριών κυμαίνεται από 4,48 για τον ειδικευόμενο έως 7,42 για τον συντονιστή διευθυντή, μεικτά  και όταν αίτημα μας είναι ο διπλασιασμός των μισθών.

Αντίθετα, υποστήριξε ,αδρά αμειβόμενοι είναι οι εκτός ΕΣΥ ιδιώτες στους οποίους ανατίθεται και η διάγνωση εξετάσεων όπως αξονικών τομογραφιών, ελλείψει γιατρών ακτινοδιαγνωστών στα Νοσοκομεία’’ σημείωσε χαρακτηριστικά παραπέμποντας στο Νοσοκομείο Λέρου όπου ένας μόνο ακτινοδιαγνώστης υπάρχει στο τμήμα.

 Σημειώνεται ότι ο κ Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε να εξετάσει τη προοπτική υιοθέτησης μέρους των προτάσεων της ΟΕΝΓΕ για την υγειονομική κάλυψη των άγονων περιοχών και ειδικοτήτων, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για την άμεση  στελέχωση των δομών του ΕΚΑΒ των ΚΥ των ΠΠΙ στη Νησιωτική Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More