Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δέκα χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην Ελλάδα γιόρτασε η ομογενειακή οργάνωση The Hellenic Initiative

Με τη συμμετοχή πολλά υποσχόμενων, ελληνικών νεοφυών εταιριών πραγματοποιήθηκε φέτος με φυσική παρουσία στην Αθήνα η εκδήλωση Venture Fair της ομογενειακής οργάνωσης The Hellenic Initiative’s (THI), το οποίο γιόρτασε επίσης τα δέκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. 

Ανάμεσα στις πρωτοποριακές εταιρίες που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε επενδυτές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, νικήτρια αναδείχθηκε η Feel Therapeutics, η οποία και έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 25.000 δολαρίων, χορηγία του The Hellenic Initiative και της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η  συγκεκριμένη εταιρεία αναπτύσσει ψηφιακά θεραπευτικά πρωτόκολλα για να φέρει αντικειμενικά δεδομένα και μετρήσεις στον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκεται και διαχειρίζεται η Ψυχική Υγεία.Τα ψηφιακά προγράμματα ευεξίας όπως επίσης και τα θεραπευτικά τους προγράμματα για το στρες, την κατάθλιψη και το άγχος συνδυάζουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση, χρησιμοποιώντας μια ιδιόκτητη φορητή συσκευή που έχει την δυνατότητα για ανίχνευση συναισθημάτων και ψηφιακές παρεμβάσεις για την παροχή προληπτικών παρεμβάσεων και υποστήριξης ψυχικής υγείας σε επίπεδο 24/7.

Η εταιρεία υποστηρίζεται από κορυφαίους επενδυτές και συνεργάζεται ήδη με μεγάλες φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρείες και εργοδότες στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Όπως σημειώνεται, και στις υπόλοιπες νεοφυείς εταιρίες που διαγωνίστηκαν συγκαταλέγονται μερικές από τις πολλά υποσχόμενες startup στην Ελλάδα, όπως οι Bespot, Bibecoffee, InAccel, Meazon, Moptil, Morphoses, Pobuca, Superbo και 100mentors. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκαν δύο πάνελ, το πρώτο με επίκεντρο τον ενεργειακό κλάδο και το δεύτερο με θέμα την επιχειρηματικότητα και την δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος.

Εξάλλου, για τον εορτασμό των δέκα ετών παρουσίας στην Ελλάδα, η Τhe Hellenic Initiative διοργάνωσε εκδήλωση στο Ζάππειο όπου το παρών έδωσαν φίλοι, συμμετέχοντες και υποστηρικτές της ευρύτερης «οικογένειας του ΤΗΙ», μέλη της ελληνικής Διασποράς από τις ΗΠΑ και απ’ όλο τον κόσμο, όπως επίσης και ανώτατα στελέχη των πιο σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων.

Σε κοινή δήλωσή τους, ο επικεφαλής του συμβουλίου της THI Andrew Liveris, και ο πρόεδρος George Stamas, αναφέρθηκαν στο εκπληκτικό ταξίδι της The Hellenic Initiative, με τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές της. «Έχουμε αλλάξει τον τρόπο που βλέπει η Διασπορά την Ελλάδα. Έχουμε βοηθήσει Έλληνες που έχουν ανάγκη. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες στην Ελλάδα. Είμαστε μέρος της αποκατάστασης της ελληνικής υπερηφάνειας και της θέσης της στη διεθνή κοινότητα. Έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε και να πετύχουμε, και αυτό που ζήσαμε όλοι αυτές τις ημέρες είναι το πόσο έτοιμοι είμαστε όλοι να πάμε αυτή την καταπληκτική συνεργασία, μεταξύ THI και Ελλάδας, στο επόμενο επίπεδο. Όλοι μαζί!» σημειώνουν οι ηγέτες της THI. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα ο Bill Clinton, πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ιδρύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». 

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Plant a Tree» του ΤΗΙ, τέλος, διοργανώθηκε εθελοντική εκδήλωση στον Υμηττό για την φροντίδα περισσότερων από 2.200 δένδρων που φυτεύτηκαν από το ΤΗΙ τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας για αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν στις πυρκαγιές του 2021 και για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Συνολικά,  μέχρι στιγμής έχουν φυτευθεί 4.200 δένδρα υπό την αιγίδα του συγκεκριμένου προγράμματος του THI και αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα δενδροφύτευση το ερχόμενο φθινόπωρο.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More