Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμαρχος Νέας Προποντίδας στην ΕΡΤ3: Επί τάπητος ο καθαρισμός οικοπέδων, το νερό και η ανακύκλωση

Για όλα τα θέματα που απασχολούν τον δήμο Νέας Προποντίδας, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς. Ο κ. Καρράς αναφέρθηκε αρχικά στις ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων για τον καθαρισμό τους. Όπως είπε, οι πολίτες δυστυχώς δεν είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτό. “Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες ότι είναι μία εργασία που αφορά την περιουσία μας, διότι “αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα σύντομα θα καεί και το δικό μας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση νερού, ο κ. Καρράς επισήμανε ότι χρειάζεται μία ορθολογική χρήση, καθώς στη Χαλκιδική, τον χειμώνα ο πληθυσμός είναι 40.000 άνθρωποι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όμως εκτοξεύεται στις 400.000, ενώ το καλοκαίρι είναι μία περίοδος, στην οποία χρειάζεται πολύ νερό και η γεωργία. Επίσης, όπως είπε, ήδη άρχισαν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι, ενώ άρχισαν να έρχονται  Βαλκάνιοι στην περιοχή.

Για την ανακύκλωση, ο δήμαρχος είπε ότι τόσο ο δήμος του όσο και άλλοι δήμοι, αντιμετωπίζουν καθημερινά έξοδα από ίδιους πόρους, για πετρέλαια, βλάβες απορριμματοφόρων κ.α.

Την ίδια ώρα, την εκτίναξη του κόστους για την ανακύκλωση συσκευασιών καταγγέλλουν οι δήμοι εάν ισχύσουν οι νέοι όροι που θέτει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης, τους οποίους χαρακτηρίζουν οικονομικά ασύμφορους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More