Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμαρχος Πύργου: Τηλεδιάσκεψη με μελετητές

Συζήτηση – συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος με καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που μαζί με τον Οργανισμό έρευνας και ανάλυσης «ΔιαΝΕΟσις» έχουν αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Π.Ε. Ηλείας.

Διαδικασία που έχει ως στόχο να αναδείξει και να αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, κι αποτελεί συνέχεια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Η μελέτη είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στο τέλος του δευτέρου εξαμήνου του έτους και έπειτα θα παρουσιαστεί σαν σύνολο προτάσεων.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των καταστροφών και των συνεπειών στον οικονομική και κοινωνικό ιστό της πόλης και περιοχών του Δήμου Πύργου από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ζήτημα της ελαιοπαραγωγής.

Αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των δικτύων υποδομών όπως του οδικού άξονα Πύργου – Ολυμπία και Πύργου – Καλαμάτας, στο ενεργειακό ζήτημα, καθώς και στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More