Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ζητά την μείωση των αντικειμενικών αξιών

Την μείωση των αντικειμενικών αξιών ζητά με ομόφωνη απόφαση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα από το Τμήμα Εκτιμήσεων και προσδιορισμού Αξιών του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου και μετά από εισήγηση του προέδρου, Γιώργου Κολλάρου, το Δ.Σ αποφάσισε να ζητήσει τη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές όπου οι προσδιορισθείσες αξίες είναι αρκετά υψηλές.

Στο έγγραφο που στάλθηκε αναφέρονται οι συνέπειες που θα προκύψουν με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ του ΤΑΠ, του ΦΠΑ, του φόρου κληρονομιάς, γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων, πολλά κοινωνικά επιδόματα και φυσικά αύξηση του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη για τις τιμές ζώνης χωρικής του αρμοδιότητας και ζήτησε τη μείωση αυτών όπως στις περιοχές Κοκκαρίου, Πυθαγορείου, Ψιλής Αμμου και ορισμένων άλλων περιοχών όπου σε ορισμένες ζώνες προέκυψε αύξηση της τάξεως ειδικά για τη περιοχή Πυθαγορείου έως 70%.

Τέλος στο έγγραφο εμπεριέχεται αιτιολογημένη η γνώμη του Δήμου Ανατολικής Σάμου ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό , ο σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου σε συνδυασμό με τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν άμεσα τη μείωση των αντικειμενικών αξιών χωρικής μας αρμοδιότητας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More