Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Δυτικής Σάμου: Τιμά την μνήμη των νεκρών του μοιραίου ελικοπτέρου στη φωτιά του Παλαιοχωρίου

Τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας αφιερωμένη στη μνήμη του πληρώματος του ελικοπτέρου που έχασε τη ζωή του, στις 13 Ιουλίου , στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Σάμου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Με την παρουσία των συγγενών του έλληνα διερμηνέα που άφησε την τελευταία του πνοή στη θαλάσσια περιοχή της Πλάκας Παλαιοχωρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο εκλιπόντων και θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας ενώ τέλος θα γίνει ρήψη στεφάνων στη θάλασσα και θα τηρηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Σάμου ενός λεπτού σιγή.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μοιραίο ελικόπτερο επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο και ενώ έκανε υδροληψία στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου, μια ριπή ανέμου το χτύπησε. Στο σημείο εκείνη τη στιγμή έπνεαν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Οι 4 επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα. Όπως είπε ένας από τους διασωθείς και οι τέσσερις κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο, αλλά τα κύματα στη θάλασσα ήταν μεγάλα.

Ο Μολδαβός μηχανικός ήταν ο πρώτος που εντοπίστηκε και διασώθηκε από τους άνδρες του Λιμενικού, μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα, παρουσιάζοντας έντονα συμπτώματα υποθερμίας. Για αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν νεκροί οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που έπεσε στη Σάμο.

Ο Ελληνας που ανασύρθηκε νεκρός ενεργούσε ως μεταφραστής για τις ανάγκες συντονισμού ανάμεσα στους χειριστές του ελικοπτέρου και στο κέντρο της Πυροσβεστικής. Ηταν απόστρατος, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα. Κάτοικος Γλυφάδας, άφησε πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 16 και 10 ετών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More