Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ελασσόνας: Εκπαιδευτική εκδήλωση για παιδιά στο ορειβατικό σκι

Μονοήμερο Camp Εκπαίδευσης και Προπόνησης ορειβατικού σκι με πιστοποιημένους προπονητές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώνει το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023, ο δήμος Ελασσόνας.

Η δραστηριότητα αφορά παιδιά, νέους και νέες ηλικίας 11-23 ετών και η εκπαίδευση πραγματοποιείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) με τη στήριξη της Διεθνούς και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Προγράμματος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί στον Όλυμπο – Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελληνικού Στρατού (Κ.Ε.Ο.Α.Χ.: Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων) στις δυτικές πλαγιές του βουνού, στη θέση Βρυσοπούλες. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επάρκεια χιονιού, η εκπαίδευση θα γίνει στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Παιδιά, νέοι και νέες 11 – 23 ετών, ικανοποιητικό επίπεδο δεξιότητας στο σκι κατάβασης (άνεση σε κόκκινες πίστες και παράλληλες στροφές). Προπονητής θα είναι ο Λάζαρος Μποτέλης με μεγάλη εμπειρία στη διδακτική του ορειβατικού σκι.

Τα έξοδα για τους προπονητές, για τον εξοπλισμό και για την κάρτα των αναβατήρων καλύπτονται από την Ε.Ο.Ο.Α. και από τον Δήμο Ελασσόνας. Τη μεταφορά προς και από το χιονοδρομικό κέντρο την αναλαμβάνουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες. Η πρόσκληση αφορά περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Η δράση αποτελεί μία ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά, οι νέοι και οι νέες το νέο Ολυμπιακό Άθλημα. Θα εξοικειωθούν με τον ειδικό εξοπλισμό του ορειβατικού σκι, με το χειμερινό ορεινό περιβάλλον και με την τεχνική του αθλήματος στην ανάβαση και στην κατάβαση. Θα γνωρίσουν ένα συναρπαστικό χειμερινό άθλημα που το χαρακτηρίζει η ανεξάρτητη μετακίνηση στο βουνό.

Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/LtAHovtqCsJ7ufwo8 Πληροφορίες/Επικοινωνία: Βίκη Παγγέα (Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού), 6974138297.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More