Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Χίου: Προτάσεις Οικονομικής Επιτροπής για αντικειμενικές τιμές ακινήτων

Νέες αντικειμενικές αξίες στις τιμές των ακινήτων πρότεινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου, ανταποκρινόμενη στην σχετική πρόσκληση που απηύθυνε στις τοπικές κοινωνίες το Υπουργείου Οικονομικών.Μετά από συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, και συγκεκριμένα με τους συμβολαιογράφους και την ΔΟΥ Χίου, συντάχθηκαν οι σχετικοί πίνακες. Όπως φαίνεται στο σχετικό αρχείο, η πρώτη στήλη αφορά τις προτεινόμενες τιμές από το υπουργείο, η 2η στήλη με έντονα στοιχεία αποτελεί την πρόταση της ΔΟΥ Χίου, ενώ οι με κόκκινο χρώμα τιμές είναι οι προτάσσεις που κατέληξε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου.

Πάνω σε αυτές τις τιμές υπάρχει σχετική επιχειρηματολογία από πλευράς υπηρεσίας του Δήμου Χίου, με βάση αντικειμενικά χαρακτηριστικά, όπως αν είναι απομακρυσμένοι οικισμοί, παραδοσιακοί κλπ.. Οι χαμηλότερες προτεινόμενες τιμές παρατηρούνται σε χωριά απομακρυσμένα και ορεινά (450 ΕΥΡΩ), και οι υψηλότερες σε παραλιακούς οικισμούς (1.000 ΕΥΡΩ).
Ως έχουν παραμένουν οι τιμές στην πόλη της Χίου και του Βροντάδου, που έχουν τιμή ζώνης από 800 έως 1.250 ΕΥΡΩ.
Οι προτάσεις της Οικονομικής Επιτροπής θα πρέπει να περάσουν προς επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου, πριν κατατεθούν στο υπουργείο Οικονομικών.
ΧΙΟΣ_ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ_ΑΞΙΕΣ_ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ_ΟΙΚ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ_18012023

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More