Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίδυμα δραπέτευσαν από το σπίτι για να γλιτώσουν από την βάναυση κακοποίηση της μητέρα τους

Ανατριχίλα προκαλεί μια υπόθεση στο Τέξας, η οποία αποκαλύφθηκε όταν τα δίδυμα παιδιά 16 ετών δραπέτευσαν από το σπίτι τους ζητώντας βοήθεια, πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα.

Όπως αποκάλυψαν η μητέρα τους τα κρατούσε κλειδωμένα, ενώ μιλώντας στους ερευνητές τα παιδιά περιέγραψαν πως τόσο η μητέρα όσο και ο σύντροφός της τα ανάγκαζαν να χρησιμοποιούν έναν κουβά με βρώμικο νερό για να κάνουν ντους, να ουρούν και να αφοδεύουν πάνω τους, ενώ είχαν υποστεί και βάναυση σωματική κακοποίηση.

Ιατρική εξέταση αργότερα αποκάλυψε σημάδια λιμοκτονίας, καθώς τα τάιζε ένα σάντουιτς την εδβομάδα, ενώ το αγόρι είχε τουλάχιστον ένα κάταγμα οστού από σωματική κακοποίηση.

Από τα στοιχεία και τις φωτογραφίες φαίνονταν τα παιδιά γυμνά και δεμένα με χειροπέδες, είχαν βαθιά κοψίματα, μώλωπες και ουλές στους καρπούς και τους αστραγάλους τους καθώς και σε άλλα μέρη του σώματός τους.

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Η φρίκη αποκαλύφθηκε την Τρίτη (18/10), ενώ οι αρχές κατάφεραν να σώσουν τα 7 παιδιά της οικογένειας. Η μητέρα, Zaikiya Duncan, 40, και ο φίλος της Jova Terrell, 27, έφυγαν από το σπίτι όταν έμαθαν ότι τα δίδυμα είχαν δραπετεύσει και συνελήφθησαν αργότερα την ίδια ημέρα.

Το αγόρι είπε ότι βρήκε το κλειδί για τις χειροπέδες στο πορτοφόλι της μητέρας του και το έκρυψε στο στόμα του και τα ξημερώματα λύθηκε και δραπέτευσε μαζί με την αδερφή του. Φορούσε μόνο παντελόνι και η κοπέλα φορούσε μια λεπτή μπλούζα και παντελόνι. Και οι δύο ήταν ξυπόλητοι. Χτύπησαν πολλές πόρτες μέχρι που ένας γείτονας τους άνοιξε.

Το υλικό από την κάμερα σπιτιού, φέρεται να έδειξε το αγόρι και την αδελφή του ξυπόλητους και να τρέμουν, ενώ αρκετοί γείτονες – αβέβαιοι για το τι να κάνουν – τους είπαν να απομακρυνθούν.

Τα άλλα πέντε παιδιά, ηλικίας 7 έως 14 ετών, μεταφέρθηκαν σε υπηρεσίες παιδικής προστασίας.

Πηγή: Guardian 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More