Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του ψυχιάτρου στο νοσοκομείο – Αντιδράσεις για την διοίκηση

Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του ψυχίατρου και πρώην προέδρου της ΕΓΕΣΥΚ Πέτρου Αργίτη από την διοίκηση του  νοσοκομείου, όπως ο ίδιος δημοσιοποίησε με ανακοίνωση του. Ο κος Αργίτης επισημαίνει ότι είχε προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τον διοικητή, προκειμένου να συζητήσουν την παραμονή του ή μη στο νοσοκομείο, καθώς είχε δεχτεί πρόταση από το νοσοκομείο Χανίων για τη θέση του διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής, χωρίς όμως ο κος Ρουμπάτης να ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Αργίτη, δεν δέχτηκε κλήση από το γραφείο προσωπικού, όπως συνέβη με άλλους συναδέλφους του για να υπογράψει ανανέωση της σύμβασης του, ενώ υπογραμμίζει ότι και η σύντροφός του, η οποία είναι γιατρός αναισθησιολόγος, είχε κάνει τα χαρτιά της για μετάθεση στο νοσοκομείο από τον Ιούνιο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα περιστατικό που αφορά τη μη ανανέωση σύμβασης για 6 μήνες  στον νυν πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ Νικο Πολύζο, όταν ήταν επικουρικός. Ο Πέτρος Αργίτης τέλος απευθύνεται στις «δημοκρατικές δυνάμεις» στη ΝΔ,  καλώντας τες να αντιδράσουν.

Αντιδράσεις και από το σωματείο εργαζομένων στον ψυχιατρικό τομέα

«Αντί να ενισχύεται, όχι μόνο ο  ψυχιατρικός τομέας αλλά και το νοσοκομείο γενικότερα, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αποδυναμώνεται με ευθύνη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον ψυχιατρικό τομέα. «Αυτό είναι άλλωστε το νοσοκομείο που ονειρεύονται, πλήρως εμπορευματοποιημένο, με υγειονομικούς εξαντλημένους και ασθενείς-πελάτες».

Επτά δημοτικές παρατάξεις ζητούν την απομάκρυνση του διοικητή

Την ίδια ώρα με κοινή ανακοίνωση τους 7 δημοτικές παρατάξεις από τη κεντρική, τη βόρεια και τη νότια Κέρκυρα  απαιτούν την “άμεση απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου και την αντικατάσταση του από στέλεχος κοινής αποδοχής, καθώς ο συγκεκριμένος διοικητής επανειλημμένες φορές αποδείχθηκε ανάξιος της θέσης του. Μιας θέσης υψίστης σημασίας που αφορά τη διασφάλιση της υγείας όλων των Κερκυραίων, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί συναίνεση, διάλογο, διοικητικές ικανότητες και όχι μια στείρα εκδικητική και καθαρά κομματική πρακτική που ακολουθεί ο κ. Ρουμπάτης, σαν να είναι ο γραμματέας της ΝΟΔΕ!» Οι δημοτικές παρατάξεις που υπογράφουν το κείμενο της ανακοίνωσης είναι οι: ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα, ΚΕΡΚΥΡΑ 180 μοίρες, ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ, Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΨΗΛΑ , ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. (Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο), ΤΡΑΒΕΡΣΟ ΑΝΑΠΟΔΟ –ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΡΙΑ, ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ.

Να επέμβει το υπουργείο υγείας ζητά ο Στ. Πουλημένος

Επίσης με ανακοίνωση του και ο Στέφανος Πουλημένος που έχει διατελέσει πρόεδρος του νοσοκομείου και έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του στο δήμο  κεντρικής Κέρκυρας, καλεί το υπουργείο υγείας να παρέμβει και “εφόσον επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα για τις ευθύνες της διοίκησης να γίνουν άμεσα οι επιβαλλόμενες αλλαγές. Η πορεία στον καταστροφικό κατήγορο πρέπει άμεσα να ανακοπεί”, επισημαίνει χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More