Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεσμεύσεις Ερντογάν για ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φετάχ αλ Σίσι, είχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, στο Νέο Δελχί.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε ότι οι διμερείς σχέσεις εισήλθαν σε μια νέα εποχή με τον διορισμό των πρεσβευτών και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διμερείς σχέσεις θα φθάσουν το συντομότερο δυνατό στο επίπεδο που τους αξίζει. 

Τόνισε ότι η υποστήριξη που παρέχει η αιγυπτιακή κυβέρνηση στους Τούρκους επενδυτές και εταιρείες είναι σημαντική και υπογράμμισε ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία στους τομείς του υγροποιημένου φυσικού αερίου, της πυρηνικής ενέργειας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αιγυπτιακή προεδρία αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενισχύσουν την περιφερειακή συνεργασία προκειμένου να συμβάλουν στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Τονίζεται επίσης ότι οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους τρόπους εντατικοποίησης των διαβουλεύσεων και του συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις σε όλες τις πτυχές σύμφωνα με τα αμοιβαία συμφέροντα. 

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More