Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημιουργείται δίκτυο εναέριας έρευνας και διάσωσης

Ο Όλυμπος το βουνό τον Θεών αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κρύβει όμως και κινδύνους. Πρόσφατο περιστατικό ο θάνατος ενός 60χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του όταν ένιωσε αδιαθεσία.

Στο σημείο, έσπευσαν πυροσβέστες και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ήταν όμως αργά. Σε όλες τις περιπτώσεις επισημαίνουν εθελοντικές οργανώσεις είναι απαραίτητος ο συντονισμός εναέριων και επίγειων δυνάμεων.

Σε μια προσπάθεια συμβολής στην έρευνα και διάσωση κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία δικτύου εναέριας έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο εν λόγω μηχανισμός θα δημιουργηθεί σε έξι περιοχές, την Ελευσίνα, τη Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, το Άκτιο, την Ανδραβίδα και την Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας όλη την επικράτεια σε 45′ λεπτά.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο υπουργός επικρατείας, ο μηχανισμός θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο πτητικό και παραϊατρικό προσωπικό και εναέρια μέσα για να παρέχει συνδρομή από αέρος στις χερσαίες δυνάμεις του ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More