Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτικά άλση: Mέτρα προστασίας και επιφυλακής σε εφαρμογή

Σε επιφυλακή βρίσκονται αρκετοί Δήμοι, ώστε να προστατέψουν πνεύμονες πρασίνου εντός των ορίων τους, αλλά και να αναβαθμίσουν περιοχές που θα δώσουν «ανάσες». Αναφέρουμε ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει «ότι και το Σάββατο 26 Αυγούστου στην Αττική υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4).
Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή σε άλση και δασικές εκτάσεις.
Αποφεύγουμε οποιαδήποτε υπαίθρια εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Σε περίπτωση που αντιληφθούμε εστία φωτιάς ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή στο 112.
Στην περιοχή του Δήμου Χαϊδαρίου, παραμένουν κλειστά για οχήματα και πεζούς το Άλσος Δαφνίου και όλες οι είσοδοι στο Ποικίλο Όρος και στο Όρος Αιγάλεω».

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ανακοίνωσε ότι: «Μετά από επανειλημμένα διαβήματα που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή και την υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας προς τη Διεύθυνση Αναδάσωσης της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την απόφαση αναδάσωσης στην περιοχή Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, από τη Γενική Γραμματεία Δασών Αττικής.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε στις 11.08.23. Η περιοχή όπου θα γίνει το έργο βρίσκεται στη θέση Ζέσταινα στο όρος Αιγάλεω, μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα. Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι 420.000€, πλην ΦΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το αρμόδιο Υπουργείο.
Η συνολική έκταση ανέρχεται σε 470 στρέμματα και η φύτευση θα πραγματοποιηθεί σε 270 στρέμματα. Ο αριθμός των φυτών ανέρχεται συνολικά σε 25.000, με τα δένδρα να φτάνουν τα 18 χιλιάδες, το οποίο σημαίνει 90 περίπου φυτά ανά στρέμμα. Πριν τη φύτευση θα προηγηθεί βελτίωση υφιστάμενης διόδου πρόσβασης στο εργοτάξιο και διάνοιξη λάκκων σε έδαφος ακατέργαστο. Θα ακολουθήσουν εργασίες συντήρησης των φυτών για δύο έτη.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διευθύντρια Αναδάσωσης της Περιφέρειας Αττικής κυρία Βέρδη για την εξαιρετική συνεργασία».

Από την πλευρά του ο Δήμος Νέας Ιωνίας, επισημαίνει: «Ο Δήμος μας βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και πραγματοποιήσει όλες τις αναγκαίες εργασίες αποψίλωσης. Η Δημοτική Αστυνομία και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, έχουν τον συντονισμό για τις περιπολίες πυρασφάλειας, μέρα νύχτα, κυρίως στο άλσος Βεΐκου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης με πυκνή βλάστηση, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το προσωπικό και τα μέσα για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως υδροφόρα οχήματα και άλλα μηχανήματα έργου του Δήμου».

Επίσης ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αναφέρει: «Παράλληλα με 24ωρες βάρδιες του προσωπικού πυροπροστασίας, με την λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης, προσέχουμε – προστατεύουμε το άλσος μας.
Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια».

Σχετική είδηση: Ενισχύσεις στις δυνάμεις πυρόσβεσης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More