Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτικό Συμβούλιο: Καταψηφίστηκε η δεύτερη παράταση του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης

Καταψηφίστηκε ( 18 κατά και 11 υπέρ), στο δημοτικό συμβούλιο, το θέμα που είχε να κάνει με την εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του δήμου της Τρίπολης, για την παράταση (η 2η) της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και των στοών αυτής, στο κέντρο της Τρίπολης.

Η παράταση (μέχρι και τις 20/9/2023), σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, είχε να κάνει με τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα της Τρίπολης.

Η πολύωρη συζήτηση, χαρακτηρίστηκε από ένταση και διαφορετικές προσεγγίσεις και ερμηνείες του θέματος – αιτήματος.

Πολλή κουβέντα έγινε για την τήρηση ή μη, της σχετικής νομοθεσίας και για το τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη παράταση, του έργου.

“Η Διαχειριστική Αρχή, έχει ήδη δώσει προέγκριση για την παράταση, λόγω των καιρικών φαινομένων “, είπε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.

Συνέχισε, λέγοντας τα εξής ο δήμαρχος : ” Τα πράγματα είναι απλά. Ήρθε αίτημα παράτασης, ήρθε η πρόταση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα και η συμπληρωματική σύμβαση. Όλα αυτά, πήγαν στην Διαχειριστική. Επιστράφηκαν για απαραίτητες διορθώσεις και θα ακολουθήσει το Τεχνικό Συμβούλιο Έργων. Μετά, όλα αυτά θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό που εξετάζουμε και παίρνουμε απόφαση τώρα, δεν έχει σχέση με συμπληρωματική σύμβαση. Έχει σχέση με παράταση, λόγω των καιρικών φαινομένων. “

Οι λοιπές παρατάξεις, προσέγγισαν και ερμήνευσαν τελείως διαφορετικά το θέμα και στάθηκαν περισσότερο στο θέμα της ύπαρξης ή μη, συμπληρωματικής σύμβασης, ζητώντας απ’ την δημοτική αρχή, να την φέρει προς συζήτηση στο συμβούλιο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More