Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί στο Πρώτο: Μεγάλη πληρότητα, μικρές αυξήσεις στις τιμές (audio)

Eκπρόσωποι από το χώρο του τουρισμού μίλησαν για τρείς δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, τις πληρότητες και τις τιμές στα καταλύματα για Μέτσοβο, Τρίκαλα και Καλάβρυτα, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πληρότητα στο Μέτσοβο. Είμαστε αισιόδοξοι για το 2023»

Για αρκετά μεγάλη πληρότητα στο Μέτσοβο μίλησε ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μετσόβου, Στέργιος Κατσάρος. «Υπάρχει αρκετά καλή πληρότητα, όχι 100%.Μακάρι να πάνε όλα καλά. Γενικά είμαστε αισιόδοξοι γιατί και για το 2023 δείχνουν πολύ καλές οι κρατήσεις και η πρόβλεψη είναι πολύ θετική, οπότε πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Με την έναρξη του πολέμου, διπλασιάστηκαν σχεδόν όλα τα καύσιμα και τα πάγια μας, εκεί ήταν το μειονέκτημα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε με όσο το δυνατόν μικρότερες αυξήσεις τις τιμές. Τα δωμάτια κυμαίνονται από 80 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο μέχρι ανάλογα την κατηγορία 200 – 300 ευρώ», εξήγησε.

«Το 2019 είχαμε 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις στα Τρίκαλα. Για φέτος έχουμε καλύτερες προβλέψεις»

Σε αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με την επισκεψιμότητα στα Τρίκαλα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του e-Trikala, Γιάννης Κωτούλας. «Το 2019 είχαμε περίπου 1,5 εκ. επισκέψεις. Φέτος έχουμε καλύτερες προβλέψεις. Μέχρι στιγμής είμαστε γύρω στο 18 – 20% πάνω, στατιστικά παρακολουθώντας τα νούμερα από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε», είπε.

«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα Καλάβρυτα, η οποία ξεπερνάει το 90- 95%»

Ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Καλάβρυτα, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς μίλησε για πολύ μεγάλη κινητικότητα για τα τριήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, η οποία ξεπερνάει το 90 – 95%, ενώ τόνισε ότι υπάρχει μια κάμψη για τις ενδιάμεσες ημέρες. «Υπάρχει μια πολύ μικρή αύξηση στις τιμές μας γύρω στο 10%, αλλά και πάλι είμαστε προσιτοί. Για ένα δίκλινο δωμάτιο οι τιμές ξεκινάνε από τα 70 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 150 ευρώ. Για μια οικογένεια ξεκινάμε γύρω από τα 100 – 110 και φτάνουμε και μέχρι τα 200, ανάλογα βέβαια το τι θα επιλέξει, καθώς και για την επιλογή του καταλύματος που θα κάνει, αλλά και τον τύπο του δωματίου που επιθυμεί», συμπλήρωσε.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More