Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ: Η επίθεση της Χαμάς στις 7/10 ήταν «100% παλαιστινιακή»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Παρασκευή 3/11 ότι η επιχείρηση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν «100% Παλαιστινιακή», μιλώντας για πρώτη φορά από τότε που άρχισε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς. Ο ίδιος ευχαρίστησε τις ομάδες στην Υεμένη και το Ιράκ για τη συμμετοχή τους στη μάχη κατά του Ισραήλ.

Ο Χασάν Νασράλα άρχισε την ομιλία του επαινώντας “τους πεσόντες μάρτυρες” της Χεζμπολάχ και των άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και τους αμάχους που σκοτώθηκαν.

“Ξεκινώ εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στο Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μαρτυρίου”. Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ εξέφρασε επίσης “συλλυπητήρια και συγχαρητήρια” στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς στο εσωτερικό του Ισραήλ, οι οποίες, όπως λέει, “επεκτάθηκαν σε πολλά μέτωπα μάχης”.

Σε άλλο σημείο εξέφρασε ευχαριστίες {για τα χέρια του Ιράκ και της Υεμένης που συμμετείχαν σε αυτή τη μάχη}.

Η απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης ήταν 100% παλαιστινιακή και οι “ιδιοκτήτες” της το έκρυψαν από όλους. Πρόσθεσε ότι αυτή η μάχη είναι εντελώς παλαιστινιακή, για τον παλαιστινιακό λαό, δεν έχει καμιά σχέση με κανένα περιφερειακό ζήτημα.

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου οδήγησε σε σεισμό στο Ισραήλ, τόνισε και έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ. «Η απόφαση της Χαμάς ήταν σωστή, σοφή και θαρραλέα, ήρθε τη σωστή στιγμή» υπογράμμισε.

Tόνισε ότι «το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω του ομήρους μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».

Επιπλέον κατηγόρησε τις ΗΠΑ λέγοντας ότι είναι απολύτως υπεύθυνες για τον πόλεμο στη Γάζα και χαρακτήρισε σοφή την απόφαση της ισλαμικής αντίστασης στο Ιράκ να επιτεθεί στις βάσεςι των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία.

Ο Νασράλα περιέγραψε επίσης δύο στόχους: ο πρώτος είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και ο δεύτερος είναι η Χαμάς να είναι νικήτρια σε αυτόν τον πόλεμο.

Κείμενο σε εξέλιξη

Πηγές: Reuters, Al Jazeera

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More