Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Διαβολική” νίκη για την Πορτογαλία

 

Η Πορτογαλία “καθάρισε” συνοπτικά με 4-0 την Τσεχία και έτσι κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση του ομίλου, μετά την “γκέλα” της Ισπανίας. Το παιχνίδι έκριναν τα τρία γκολ, των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος έκανε το χρέος του και κατάφερε, σε συνδυασμό με την “γκέλα” της Ισπανίας, να περάσει στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου για τη League A του Nations League. Το παιχνίδι έκριναν τα δύο γκολ του Νταλότ, ενώ ενδιάμεσα είχε βρει δίχτυα ο Μπρούνο Φερνάντες. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ντιόγκο Ζότα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Ο αγώνας

Η Πορτογαλία από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, έδειξε την επιθυμία της να πάρει τα “ηνία” του ματς, έχοντας την κατοχή και την “όρεξη” να δημιουργήσει. Παρόλα αυτά η πρώτη κλασσική ευκαιρία, ήρθε από την Τσεχία. Ο Τσουφάλ στο 31′ σέντραρε, ο Μπαράκ κέρδισε τον αντίπαλο του στον αέρα και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το “χατίρι”, καθώς πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κόστα. Δύο λεπτά αργότερα, οι Πορτογάλοι απάντησαν και άνοιξαν το σκορ. Ο Ρονάλντο με μία εντυπωσιακή ενέργεια ανέβασε την ομάδα, έγινε μία σέντρα, που κατέληξε στον Λεάο και αυτός γύρισε τη μπάλα στον Νταλότ, ο οποίος πλάσαρε και άνοιξε το σκορ. Στις καθυστερήσεις ο Μπρούνο Φερνάντες διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, αφού εκμεταλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Ρουί από τα αριστερά και με πλασέ από κοντά “τελείωσε” τη φάση. Στο 45’+6′ Η Τσεχία έχασε τεράστια ευκαιρία να… ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν ο Σικ αστόχησε από την άσπρη βούλα. Έτσι το τέλος του πρώτου μέρους, βρήκε την Πορτογαλία να προηγείται με 2-0.

 

45’ O Suspeito do Costume! @B_Fernandes8 amplia a nossa vantagem! #CZEPOR | 0-2 | #VesteABandeira #WearTheFlag #NationsLeague pic.twitter.com/BjIdHPvku2

— Portugal (@selecaoportugal) September 24, 2022

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για την Πορτογαλία, καθώς σημείωσε και τρίτο γκολ και στην ουσία “σκότωσε” κάθε ελπίδα της Τσεχίας. Ο Μπρούνο Φερνάντες συνεργάστηκε με τον Νταλότ και ο τελευταίος, αφού απέφυγε εντυπωσιακά τον αντίπαλο του, έπιασε ένα δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Βατσλίκ στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης. Στη συνέχει ο Φερνάντο Σάντος έριξε τον ρυθμό, η ομάδα του όμως, βρήκε ακόμα ένα γκολ, με τον Ντιόγκο Ζότα να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα, μετά από ασίστ του Ρονάντο, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Έτσι οι Πορτογάλοι πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη στον όμιλο, αλλά και την πρωτιά, μετά το “στραβοπάτημα” των Ισπανών στο παιχνίδι απέναντι στην Ελβετία.

Γκολ: – / 33′, 52′ Νταλότ, 45’+2 Μπρούνο Φερνάντες, 82′ Ζότα

Κίτρινες:

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σιλχαβί): Βατσλίκ, Ζίμα, Μπράμπετς (Κουντέλα 22′), Γεμέλκα, Τσούφαλ, Σούτσεκ (Κούχτα 77′), Κραλ, Ζελένι (Ζλκάνοβα 63′), Μπάρακ (Σεβτσίκ 63′), Σικ, Χλόζεκ (Τσέρνι 63′)

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Νταλότ, Ντίας, Ντανίλο (Ζοάο Μάριο 83′), Ρούι, Νέβες, Καρβάλιο (Παλίνια 77′), Λεάο (Ζότα 67′), Φερνάντες (Νούνιες 77′), Σίλβα (Όρτα 67′), Ρονάλντο

 

Foi um dia bom no escritório. Vemo-nos em Braga! #VesteABandeira

It was a good day at the office. See you in Braga! #WearTheFlag pic.twitter.com/DFrDVxM3VJ

— Portugal (@selecaoportugal) September 24, 2022

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More